Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παρακολουθήστε τη Supra να “σπάει” τον περιοριστή ταχύτητας (+vid)

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρακολουθήστε τη Supra να “σπάει” τον περιοριστή ταχύτητας (+vid)

ΝΕΑ

Παρακολουθήστε τη Supra να “σπάει” τον περιοριστή ταχύτητας (+vid)

ΝΕΑ

Πόσο γρήγορα μπορεί να πάει ένα Toyota Supra; H ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία όρισε για το σπορ κουπέ την τελική ταχύτητα των 249 km/h, η οποία όπως συνηθίζεται περιορίζεται ηλεκτρονικά.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν φορές, ωστόσο, που οι αριθμοί που αναφέρονται στις επίσημες προδιαγραφές υποτιμούν τα πραγματικά στοιχεία. Όπως εδώ – ένα Toyota Supra κινείται στη γερμανική Autobahn και έχει αναπτύξει ταχύτητα 262 km/h αν πιστέψουμε τη συσκευή GPS που χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη δοκιμασία. Αρκετά cool είναι το γεγονός πως η κορυφαία ταχύτητα τραβήχτηκε από την πλευρά του οδηγού, κάτι που σας δίνει μια πολύ καλή θέα πως είναι να προσπαθείτε να αναπτύξετε υψηλή ταχύτητα σε δημόσιους δρόμους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει το Supra να υπερβαίνει τον περιορισμό τελικής ταχύτητας. Πριν από ένα χρόνο, είδαμε μια παρόμοια δοκιμή που προέκυψαν οι ίδιοι αριθμοί στο ταχύμετρο. Αξίζει να σημειωθεί, πως και τα δυο αυτοκίνητα είναι εργοστασιακά με 335 ίππους και 499 Nm ροπής. Μια νέα έκδοση Toyota Supra (A91) του 2021 είναι ήδη σε εξέλιξη και θα φτάσει στην αγορά μετά τον Ιούλιο. Το βελτιωμένο μοντέλο αποκτά σημαντική αύξηση στην απόδοση, φτάνοντας στους 385 ίππους με την ίδια ποσότητα ροπής. Με αυτά τα νέα στοιχεία ισχύος, περιμένετε τη Supra του 2021 να ξεπεράσει τους αριθμούς που μόλις είδατε στο παραπάνω βίντεο.

Εν τω μεταξύ, μια πιο προσιτή έκδοση με 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα θα εμφανιστεί επίσης, η οποία στοχεύει να προσεγγίσει εκείνους που δεν θέλουν να δώσουν πολλά χρήματα για ένα σπορ κουπέ της Toyota.

Advertisement
Advertisement