Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παραδοχή ήττας από τον Elon Musk;

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραδοχή ήττας από τον Elon Musk;

ΝΕΑ

Παραδοχή ήττας από τον Elon Musk;

ΝΕΑ

Στον απόηχο της έντονης αμφισβήτησης των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης της Tesla, ο Elon Musk παραδέχθηκε πως… κάτι δεν πάει καλά.

Advertisement
Advertisement

Στο επίκεντρο έντονης κριτικής έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα το σύστημα Autopilot της Tesla, όπως και το προηγμένο λογισμικό πλήρους αυτόνομης οδήγησης (FSD).

Πρόσφατα, μάλιστα, η αμερικανική εταιρεία μπήκε στο μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA) εξαιτίας κάποιων περιστατικών όπου τα Tesla συγκρούστηκαν με οχήματα άμεσης δράσης, ενόσω ήταν ενεργοποιημένο το Autopilot.

Τα παραπάνω συμβάντα έχουν φέρει σε αμηχανία πολλούς κατόχους μοντέλων της μάρκας, οι οποίοι έχουν επιλέξει το προαιρετικό σύστημα FSD, το οποίο κοστίζει 10.000 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Τους τελευταίους μήνες «τρέχει» σε beta μορφή το λογισμικό Full Self Driving Beta 9.2 που σύμφωνα με τη μάρκα είναι πολύ ανώτερο από την έκδοση 8, δεδομένου ότι λαμβάνει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αποφάσεις, όπως –επί παραδείγματι – στις αλλαγές λωρίδας.

Οι επιδόσεις, ωστόσο, του συστήματος FSD Beta 9.2 τυγχάνουν έντονης αμφισβήτησης, με πολλούς να επισημαίνουν πως εγείρονται θέματα ασφάλειας. Σε… παραδοχή ήττας προχώρησε και ο κραταιός άνδρας της Tesla, Elon Musk.

Advertisement

Σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι «το FSD Beta 9.2 κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τόσο σπουδαίο», διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως καταβάλλονται προσπάθειες για τη βελτίωση του συστήματος, αν και απαιτείται μεγάλη «επανεκπαίδευση» του νευρωνικού δικτύου.

Μια από τις βασικές αλλαγές που φέρνει η έκδοση 9.2 είναι ότι το όχημα δεν βασίζεται στη λειτουργία του ραντάρ, αλλά αντλεί δεδομένα αποκλειστικά από κάμερες. Το FSD, υπόσχεται, επίσης, πως θα επιτρέπει στα Tesla να αλλάζουν αυτόματα λωρίδες και να σταθμεύουν σε θέσεις πάρκινγκ.

Σημειωτεον ότι λίγες πριν από το… απολογητικό ποστάρισμά του, ο Elon Musk ξαναχτύπησε αναφέροντας πως μόλις δοκίμασε την beta έκδοση 9.3 την οποία και βρήκε «κατά πολύ βελτιωμένη».  

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla στο newsauto για τις μηδενικές πωλήσεις του Ιουλίου
Δοκιμή: Mercedes-AMG A 45 S vs Tesla Model 3 Long Range
Tesla Model X: Πήρε την πόρτα στο… χέρι (+video)