Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πανομοιότυπο με το πρωτότυπο το νέο Nissan Z

Ελλάδα 8:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πανομοιότυπο με το πρωτότυπο το νέο Nissan Z

ΝΕΑ

Πανομοιότυπο με το πρωτότυπο το νέο Nissan Z

ΝΕΑ

Το «Z» της επόμενης γενιάς από τη Nissan θα είναι σχεδόν ίδιο με το πρωτότυπο που εδώ και καιρό βλέπουμε από τα teasers της Ιαπωνικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan παρουσίασε το Z Proto τον περασμένο μήνα, το οποίο φαίνεται έτοιμο για να περάσει άμεσα στην παραγωγή.

Το μοντέλο παραγωγής του Z Proto, θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το concept car, κάτι που σημαίνει πως στη Nissan έχουν δει το θέμα της εκπροσώπησής τους στην κατηγορία των coupe, αρκετά «ζεστά» και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις επιθυμίες των πελατών αλλά και γενικότερα του κοινού των αυτοκινήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας. Σύμφωνα με το Best Car της Ιαπωνίας, η Nissan έδειξε το Z Proto σε μια εκδήλωση το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου παραβρέθηκαν αρκετοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Hiroshi Tamura, ο οποίος είναι γνωστός ως Mr. GT-R. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο επικεφαλής του τμήματος των ειδικών μοντέλων της Nissan ανέφερε ότι η έκδοση παραγωγής του Z θα «βγει σε αυτήν τη μορφή».

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως το μοντέλο που θα αρχίσει να παράγεται και να πωλείται σύντομα, θα είναι ίδιο με το Z Proto ή θα έχει πολύ μικρές αλλαγές. Το Z Proto έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε ως concept car, χάρη στον ρετρό σχεδιασμό του που ενσωμάτωσε στοιχεία από το πρωτότυπο Z καθώς και από το το 300ZX. Το πιο αμφιλεγόμενο στοιχείο στην εμφάνισή του, είναι η ορθογώνια εισαγωγή αέρα εμπρός, που ελπίζουμε ότι στην έκδοση παραγωγής, θα έχει δώσει τη θέση της σε κάτι πιο ενδιαφέρον.

Το Z Proto διαθέτει κινητήρα twin-turbo V6 και εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Ο κινητήρας αναμένεται να είναι ο ίδιος με του Infiniti Q60 Red Sport 400, οπότε θα έχει απόδοση περίπου 406 ίππων. Αυτό θα ήταν μια αρκετά σημαντική βελτίωση σε σχέση με τo 370Z, που εμφάνιζε απόδοση ισχύος 337 ίππων. Η Nissan κάνει λόγο για «προσιτή επιλογή στην κατηγορία» δίνοντας το στίγμα του αυτοκινήτου που θα έχει εκλογικευμένη τιμολόγηση, μακριά από όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε μοντέλα του συγκεκριμένου είδους.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Όλα τα βλέμματα στο νέο Nissan Z

Αναλύοντας τον κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης

Το πρωτότυπο Nissan Z που ελάχιστοι γνωρίζουν

Advertisement