Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ το μήνα έλαβε ο Mike Manley το 2019

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ το μήνα έλαβε ο Mike Manley το 2019

ΝΕΑ

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ το μήνα έλαβε ο Mike Manley το 2019

ΝΕΑ

Οι συνολικές απολαβές του διευθύνοντος συμβούλου της FCA πέρυσι ξεπέρασαν τα 13 εκατ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles Mike Manley έλαβε αποζημίωση ύψους 13,28 εκατομμυρίων ευρώ για το 2019, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Η αποζημίωση για τον Manley, ο οποίος ανέλαβε τον επικεφαλής της FCA τον Ιούλιο του 2018 μετά τον θάνατο του προκατόχου του Sergio Marchionne, περιλαμβάνει έναν βασικό μισθό ύψους 1,43 εκατομμυρίων ευρώ για το 2019, ένα bonus 1,2 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και διάφορα κίνητρα ύψους 8,8 εκατ. ευρώ.

Η FCA είχε θέσει ως όριο οι απολαβές του Manley να κυμανθούν πέριξ των 13 εκατ. ευρώ. Η συγχώνευση των ομίλων PSA και FCA συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να συγχωνευθούν και να δημιουργήσουν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου αξίας 50 50 δισ. δολαρίων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που δημιουργούν τα ηλεκτρικά οχήματα αλλά και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Οι όμιλοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποια θέση θα μπορούσε να λάβει ο Manley στη νέα αυτοκινητοβιομηχανία. Το κορυφαίο στέλεχος της FCA είχε αναφέρει τον Ιανουάριο ότι οι συνομιλίες με τον όμιλο PSA προχωρούν και ελπίζει ότι η συμφωνία συγχώνευσης θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021.

Ο πρόεδρος της FCA, John Elkann, έλαβε βασικό μισθό 893.000 ευρώ πέρυσι και bonus 2,28 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι συνολικές του απολαβές να ανέρχονται σε 3,85 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τι εξετάζεται για το Τέλος Ταξινόμησης σε υβριδικά και plug-in μοντέλα

Αναβλήθηκε η εφαρμογή του WLTP – Πότε θα ισχύσει

Advertisement

Ο επιτήδειος έμπορος της Θήβας άνοιξε καταστήματα σε Αθήνα και Χαλκίδα!