Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πανίσχυρη βελτιωμένη Jaguar XE, έτοιμη για επίθεση

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πανίσχυρη βελτιωμένη Jaguar XE, έτοιμη για επίθεση

ΝΕΑ

Πανίσχυρη βελτιωμένη Jaguar XE, έτοιμη για επίθεση

ΝΕΑ

H γερμανική εταιρία βελτιώσεων Arden έχει μακρά και επιτυχημένη παράδοση στην δημιουργία “πειραγμένων” Jaguar, τόσο εξωτερικά όσο και κάτω από το καπό. Λαμπρή απόδειξη αποτελεί και η συγκεκριμένη XE που δείχνει έτοιμη να επιτεθεί ακόμη και σταματημένη. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Jaguar να μην έχει σκοπό (τουλάχιστον προς το παρόν) να παρουσιάσει μία SVR έκδοση για το σεντάν της, ωστόσο, και χάρη στην Arden, οι φίλοι της βρετανικής εταιρίας δεν χρειάζεται να χάσουν τον ύπνο τους για αυτό.

Η γερμανική βελτιωτική εταιρία έχει φροντίσει για μία ολοκληρωμένη αναβάθμιση της Jaguar XE πετυχαίνοντας τον στόχο της με την πρώτη όσον αφορά στο αισθητικό αποτέλεσμα, το οποίο θα φανεί ιδιαίτερα λαχταριστό σε εκείνους που προτιμούν να δίνουν ένα αγωνιστικό ύφος στο αυτοκίνητό τους.

Το λευκό πάει πολύ στην Jaguar XE και μάλλον δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το αναδείξει κανείς περισσότερο από το να το συνδυάσει με μαύρα σπόιλερ, ποδιές αλλά και αεροτομή με την εικόνα να ολοκληρώνεται από την μαύρη οροφή. Αποκορύφωμα οι πολυάκτινες ζάντες των 20 ιντσών που θα μπορούσαν να έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την XE. Τόσο πολύ της ταιριάζουν, όπως και ο αεροδυναμικός διαχύτης στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

jaguar-xe-s-arden-tuning-640

Αλλαγές έχουμε φυσικά και στον τομέα του κινητήρα με τον υπερτροφοδοτούμενο V6 των τριών λίτρων να έχει πάρει της σωστές “βιταμίνες”. Έτσι η εργοστασιακή και καθόλου αμελητέα απόδοση των 380 ίππων έχει εκτοξευτεί στους 463 ίππους. Ανάλογη είναι και η αύξηση της ροπής που ανέβηκε από τα 45,8 στα σχεδόν 60 κιλά.

Η βελτίωση στις επιδόσεις θεωρείται δεδομένη με τις διαφορές να γίνοντα κάτι παραπάνω από αισθητές ειδικά μετά τα πρώτα 100 χλμ./ώρα. Ψηθήκατε και εσείς όσο και εμείς;