Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πανίσχυροι ταχυφορτιστές στο Nurburgring από την Tesla

Ελλάδα 2:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πανίσχυροι ταχυφορτιστές στο Nurburgring από την Tesla

ΝΕΑ

Πανίσχυροι ταχυφορτιστές στο Nurburgring από την Tesla

ΝΕΑ

Η Tesla μεριμνά για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της που επισκέπτονται την «Πράσινη Κόλαση». Ενδεικτικά, ο νέος ταχυφορτιστής της εταιρείας επιτρέπει την πλήρη φόρτιση ενός Tesla Model 3 σε μόλις 20 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Εξαιρετική είναι η εμπορική πορεία της Tesla στη Γερμανία, με όλο και περισσότερους οδηγούς να προχωρούν στην αγορά ενός μοντέλου της αμερικανικής εταιρείας.

Στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων κατέχει και το Tesla Model 3, μια εμπορική επίδοση που δεν περνά απαρατήρητη από τους ανθρώπους της εταιρείας. Το εν λόγω γεγονός, σε συνδυασμό με την προσφιλή συνήθεια πολλών Γερμανών -και μη- να επισκέπτονται την πίστα του Nurburgring, η εταιρεία αποφάσισε να εγκαταστήσει ταχυφορτιστές (Superchargers), συμβατούς με τα αυτοκίνητά της.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι πρότινος υπήρχαν δύο μονάδες ενώ μόλις πρόσφατα, προστέθηκε και μία τρίτη. Ο τελευταίος είναι τύπου V3 και παρέχει μέγιστη ισχύ 250 kW. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πεντάλεπτη φόρτιση των μοντέλων σε συγκεκριμένου τύπου φορτιστή χαρίζει στα ηλεκτρικά μοντέλα 120 χλμ. αυτονομίας.

Αναλυτικότερα, δεδομένου πως η ηλεκτρική αυτονομία της βασικής έκδοσης του Model 3, Standard Range Plus, “απολαμβάνει” 430 χλμ. αυτονομίας, η πλήρης φόρτισή του μέσω φορτιστή V3 απαιτεί λιγότερα από 20 λεπτά.

Εικόνες από τη διαδικασία εγκατάστασης των φορτιστών

Όπως είναι προφανές, η εν λόγω συσκευή επιτρέπει στους οδηγούς να φορτίζουν γρήγορα τα μοντέλα τους, όντες απαλλαγμένοι από το άγχος του να ξεμείνουν από ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως εδώ και λίγους μήνες διαθέσιμη στη χώρα μας είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του Tesla Model 3, η οποία στην κορυφαία εκδοχή της (Long Range Model 3) η αυτονομία αποτυπώνεται σε 580 χλμ.

Η έκδοση Standard Range Plus εξοπλίζεται με 430 χλμ., ενώ η Performance μπορεί να διανύσει 567 χλμ. με μία φόρτιση.

Advertisement

Όπως αναφέρει το Μέσο caradisiac.com, για τους κατόχους ηλεκτρικών μοντέλων άλλης εταιρείας που επισκέπτονται την «Πράσινη Κόλαση» υπάρχουν οι επίσης πανίσχυροι ταχυφορτιστές της Ionity. Αυτοί βρίσκονται 25 χλμ. μακριά από την πίστα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

To μεγάλο ηλεκτρικό της Volkwagen που θα τοποθετηθεί “απέναντι” στο Tesla Model S

H Jaguar ετοιμάζει compact ηλεκτρικό SUV

Νέο μήνυμα- παράκληση από τον Elon Musk στους εργαζόμενους της Tesla