Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Tesla Model 3 με περισσότερη αυτονομία (+τιμές στην Ελλάδα)

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla Model 3 με περισσότερη αυτονομία (+τιμές στην Ελλάδα)

ΑΓΟΡΑ

Tesla Model 3 με περισσότερη αυτονομία (+τιμές στην Ελλάδα)

ΑΓΟΡΑ

Το μοντέλο της Tesla απολαμβάνει σημαντική αύξηση της αυτονομίας, ενώ έχει υποβληθεί και σε μικρές αισθητικές αναβαθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο προς παραγγελία στην Ελλάδα είναι το ανανεωμένο Tesla Model 3, το οποίο, παράλληλα, με τις ανεπαίσθητες σχεδιαστικές αναβαθμίσεις έχει λάβει και ενισχυμένη αυτονομία.

Η έκδοση που μπορεί να καλύψει τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι η Long Range Model 3, με την αυτονομία ν’ αντιστοιχεί σε 580 χλμ. Όσον αφορά τη βάση της γκάμας, Standard Range Plus, αυτή εξοπλίζεται με 430 χλμ. (σ.σ. από 409 χλμ.), ενώ η Performance μπορεί να καλύψει 567 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το μοντέλο έχει αναβαθμιστεί χάρη στις ανανεωμένες ζάντες των 18 και 19 ιντσών, ενώ όσοι επιλέξουν το σεντάν αμάξωμα θα μπορούν να επιλέξουν τις ζάντες Uberturbine των 20’’.

Επιπροσθέτως, ενσωματώνεται ένα νέο τιμόνι με μεταλλικό φινίρισμα -ενδεχομένως θερμαινόμενο, δίπλα παράθυρα με ενισχυμένη ηχομόνωση, έχει επανέλθει ο καθρέπτης με λειτουργία αυτόματης σκίασης, ενώ στην έκδοση Performance, η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη, και τα πεντάλ είναι από κράμα αλουμινίου. 

Advertisement

Σε επίπεδο επιδόσεων, το Model 3 στην κορυφαία έκδοση, Performance, επιταχύνει από στάση στα 97 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα, ήτοι 10% γρηγορότερα από τον πρόγονό του, ενώ η τελική από τα 233 χλμ./ώρα πλέον αγγίζει τα 261 χλμ./ώρα.

Αναφορικά με την κοστολόγηση των μοντέλων, η τιμή εκκίνησης αντιστοιχεί σε 45.990 ευρώ και αφορά την έκδοση Standard Range Plus.

Advertisement

Αναλυτικά οι τιμές καταλόγου:

Standard Range Plus: 45.990 ευρώ

Long Range: 54.990 ευρώ

Advertisement

Performance 60.990 ευρώ.

Σημειωτέον πως η βελτίωση της αυτονομίας συνιστά μέρος του νέου πακέτου αποτελεσματικότητας (efficiency package) της Tesla, χάρη στο οποίο έχει καταφέρει να «πάρει» περισσότερα από την μπαταρία των 75 kWh.

Υπενθυμίζεται πως το 2022 η εταιρεία θα ενσωματώνει νέες μπαταρίες οι οποίες θα βελτιώνουν περαιτέρω την αυτονομία (+16%), χάρη στην πέντε φορές μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα, ενώ, παράλληλα, θα φέρουν μειωμένο κόστος.

tesla model 3

Διαβάστε επίσης:

Ένα πρωτότυπο Tesla για το Le Mans

Η Tesla συνεχίζει να ψάχνει στελέχη-Ποιες θέσεις

Εξοπλισμός ασφαλείας η εσωτερική κάμερα του Tesla Model 3