Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Overland-E Gen2, το buggy της νέας εποχής

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Overland-E Gen2, το buggy της νέας εποχής

ΝΕΑ

Overland-E Gen2, το buggy της νέας εποχής

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση έχει δώσει τη δυνατότητα στις εταιρείες να επαναφέρουν στην εποχή μας κάποια οχήματα που ήταν πόλος έλξης στο παρελθόν, όπως τα buggies.

Advertisement
Advertisement

Η Overland-E είναι μια εταιρεία η οποία έχει ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου και τα στελέχη της αποφάσισαν να εμπλακούν και στη δημιουργία ενός οχήματος το οποίο θα μπορεί να κινείται με την ίδια ευκολία τόσο εντός πόλης όσο και εκτός δρόμου.

Οι Arron Rawding και Dave Fisher, οι ιδρυτές της, μαζί με την ομάδα τους παρουσίασαν το Gen2, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημά τους που είναι ένα buggy. Αποφάσισαν να έχει αυτή τη μορφή τόσο επειδή είναι πιο απλό στην κατασκευή του από ένα με «κανονικό» αμάξωμα, όσο και επειδή αναμένουν ότι με αυτή τη μορφή θα ελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Advertisement
Advertisement

Το Gen2 έχει ρετρό μορφή, όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο όχημα, αλλά συνδυάζει και σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία. Για παράδειγμα, τα LED φώτα εμπρός και πίσω, η διαμόρφωση της μάσκας και του πίσω προφυλακτήρα και το coupe αμάξωμα στο πίσω μέρος το προσδιορίζουν χαρακτηριστικά.

Το μοντέλο θα διατίθεται σε δύο εκδοχές, την «Urban», η οποία θα προορίζεται κυρίως για μετακινήσεις εντός δρόμου, και την «Explorer» που θα επιτρέπει την κίνηση και εκτός αυτού. Στη δεύτερη εκδοχή του, η ανάρτηση του Gen2 έχει μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος, στην οροφή τού αμαξώματος υπάρχουν μπάρες οροφής, θέσεις για κάνιστρα που θα περιέχουν νερό, υποδοχή για ρεζέρβες ελαστικών στο πίσω μέρος και ηλεκτρικός «εργάτης» εμπρός.

Advertisement

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Overland-E, το Gen2 θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία τουλάχιστον 1.200 χλμ. Ωστόσο, δεν αναφέρουν λεπτομέρειες για το πώς θα επιτευχθεί η επίδοση, όμως αφήνουν να εννοηθεί ότι θα διαθέτει μπαταρίες γραφενίου. Εκτός αυτής, θα διατίθεται και σε έκδοση με, συγκριτικά, μικρότερη αυτονομία η οποία θα είναι περίπου 725 χλμ.

Advertisement

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει περισσότερα τεχνικά στοιχεία ή επιδόσεων. Το μόνο που έχει κάνει γνωστό είναι ότι το μέγιστο ωφέλιμο βάρος του θα είναι 1.500 κιλά.

Advertisement

Τέλος, το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τον χαρακτήρα του οχήματος και επενδεδυμένο με αδιάβροχο υλικό «καλής ποιότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το τιμόνι του είναι επίπεδο τόσο στο επάνω όσο και στο κάτω μέρος του, ενώ η κεντρική κονσόλα είναι στραμμένη προς τον οδηγό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ήρθε στην Ελλάδα το Tazzari Zero 4 buggy
Όνειρο ήταν και πάει μέσα σε μόλις 18 λεπτά!
Η κλασική Mustang γίνεται ηλεκτρική και είναι σούπερ (+video)