Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο ουκρανικό σκάφος έμεινε τελευταίο προς πώληση στην Ελλάδα;

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο ουκρανικό σκάφος έμεινε τελευταίο προς πώληση στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Ποιο ουκρανικό σκάφος έμεινε τελευταίο προς πώληση στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Το ναυπηγείο της Brig στο Χάρκοβο καταστράφηκε λόγω των εχθροπραξιών. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ακόμα ένα… φουσκωτό σκάφος που έχει μείνει προς διάθεση στην Ελλάδα…

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της έκθεση σκαφών Olympic Yacht Show 2022 που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Olympic Marine στο Λαύριο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά δεκάδες καινούργια σκάφη.

Το καθένα ήταν ξεχωριστό ενώ δεν έλειψαν αυτά με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το σίγουρο είναι πως οι χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν ακόμα και από το εξωτερικό έμειναν πολύ ικανοποιημένοι με όσα είδαν.

Το ίδιο συνέβη με τους εισαγωγείς αλλά κυρίως με τους κατασκευαστές που έχουν έδρα στην Ελλάδα και βλέπουν χρόνο με το χρόνο τα σκάφη τους να πωλούνται όλο και περισσότερα σε αριθμό, εκτός συνόρων.

Το εσωτερικό του Brig Navigator 24

Made in Ukraine

Advertisement
Advertisement

Από τα 100 σχεδόν σκάφη που έδωσαν το παρών, υπήρξε και ένα πολύ ιδιαίτερο, όχι τόσο για την σχεδίασή του αλλά για τη χώρα προέλευσης του. Ο λόγος για το Brig Navigator 24, ένα φουσκωτό σκάφος που εισάγει η εταιρεία Riginos και κατασκευάζεται στην Ουκρανία.

Το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό που έχει μείνει προς διάθεση στην Ελλάδα καθώς το ναυπηγείο που το κατασκευάζει έχει έδρα στο Χάρκοβο. Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης έχει υποστεί ζημιές και αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησε και η παραγωγή του.

Το συγκεκριμένο σκάφος διαθέτει δύο εξωλέμβιες Yamaha 115

Ναυπηγείο με παραγωγή 2.000 σκάφη/έτος

Το εν λόγω ουκρανικό ναυπηγείο είχε δυνατότητα κατασκευής σχεδόν 2.000 σκαφών (από 3 έως 10 μέτρα) ανά έτος. Στην Ελλάδα έχουν πουληθεί πολλά και κυρίως για να καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλων γιοτ.

Advertisement

Το τελευταίο Brig Navigator 24 αφορά σε ένα σκάφος 7,3 μέτρων, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 10 επιβάτες. Έχει βάρος 1.160 κιλά και η τιμή του αγγίζει τα 90.523 ερώ (+ΦΠΑ).

Όσοι επισκέφτηκαν την Olympic Yacht Show 2022, είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά το ένα και μοναδικό τελευταίο κομμάτι της Brig που πωλείται στην Ελλλαδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χέρια ή τύχη; Λίγο κι απ’ τα δύο! (+video)
Rezvani Vengeance, για να πάρετε την εκδίκησή σας!
Το Tesla Semi Truck μπαίνει(;) σε διαδικασία παραγωγής

Advertisement