Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όταν το αγαπημένο αυτοκίνητο του Κώστα Νεστορίδη γέμισε κέρματα!

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όταν το αγαπημένο αυτοκίνητο του Κώστα Νεστορίδη γέμισε κέρματα!

ΝΕΑ

Όταν το αγαπημένο αυτοκίνητο του Κώστα Νεστορίδη γέμισε κέρματα!

ΝΕΑ

Η ΑΕΚ θρηνεί την απώλεια ενός συμβόλου της και οι ιστορίες από το παρελθόν, επιβεβαιώνουν τον μύθο του «Νέστορα».

Advertisement
Advertisement

Ο σπουδαίος Κώστας Νεστορίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την ΑΕΚ, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και ένα πραγματικό σύμβολο για την Ένωση, με τη φιγούρα του να κοσμεί έναν από τους τέσσερις πυλώνες της OPAP Arena.

Στο χώρο που μεγαλούργησε ποδοσφαιρικά και που πρωταγωνίστησε σε αναρίθμητες ιστορίες, που ανακαλούνται στη μνήμη, μετά την είδηση του θανάτου. Μία από αυτές, σχετίζεται και με το αυτοκίνητο…

Advertisement
Advertisement

Είναι αρχές της δεκαετίας του ‘60 και ο Κώστας Νεστορίδης φεύγει από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από ένα νικηφόρο αγώνα, στον οποίο έχει σκοράρει τρία τέρματα.

Φτάνει στο αυτοκίνητό του, ένα κίτρινο -σιγά μην ήταν άλλο χρώμα- Loyd Arabella και βλέπει δεκάδες κέρματα πάνω στο καπό και στο πατάκι του συνοδηγού.

Τα είχαν ρίξει φίλοι της ΑΕΚ, άνθρωποι μερομακαματιάρηδες που μετρούσαν και την τελευταία δραχμή τους, θέλοντας να τον ευχαριστήσουν με τον δικό τους τρόπο για τα όσα μαγικά έκανε κάθε Κυριακή στο γήπεδο.

Advertisement

Για την ιστορία, το Loyd Arabella, ήταν ένα χαρακτηριστικό, ως προς το design, δίθυρο σαλούν (υπήρχε και έκδοση κουπέ) της εποχής, που κατασκευαζόταν στην (τότε) Δυτική Γερμανία.

Εφοδιαζόταν με έναν τετράχρονο δικύλινδρο boxer κινητήρα 897 κ.εκ. που συνδυαζόταν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων. Η εμπορική του πορεία διήρκησε περίπου μια τετραετία (1959-1963) και κατασκευάστηκε συνολικά 47.042 μονάδες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το υπερσπάνιο αυτοκίνητο του Γιάννη Βαρδινογιάννη
Τι οδηγούν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ;
Τι οδηγούν οι παίκτες του Ολυμπιακού;