Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όσα πρέπει να ξέρεις για την επερχόμενη Mercedes-AMG SL

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όσα πρέπει να ξέρεις για την επερχόμενη Mercedes-AMG SL

ΝΕΑ

Όσα πρέπει να ξέρεις για την επερχόμενη Mercedes-AMG SL

ΝΕΑ

Με περικοπές λόγω του Coronavirus, είναι καθησυχαστικό να ακούμε ότι μερικά αειθαλή μοντέλα έχουν άλλη μια ευκαιρία για επιβίωση. Ένα από αυτά είναι η Mercedes SL.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη κατασκοπευτική φωτογραφία αποκαλύπτει πως η αντικατάστασή της βρίσκεται ήδη στη φάση δοκιμών. Εμπνευσμένη από την υπέροχη 300 SL, υιοθετεί όπως αναμενόταν εξαιρετικές αναλογίες. Το στιλ της είναι επιθετικό, αλλά όχι στο σημείο που το πετυχαίνει οπτικά η Mercedes-AMG GT.

Η SL θα επιστρέψει με μια μαλακή οροφή αντί της μεταλλικής οροφής που έδωσε το παρών στις τελευταίες γενιές. Αυτή η λύση δεν εξοικονομεί μόνο χώρο, αλλά και σημαντικό βάρος.

Οι πλευρικές εισαγωγές αέρα μεταφέρονται και στο αυτοκίνητο νέας γενιάς, αλλά αναμφισβήτητα οι πιο σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στο πίσω μέρος. Εδώ, βλέπουμε οριζόντια φώτα σε σχήμα σφήνας και έναν νέο προφυλακτήρα που φέρει τετραπλές απολήξεις εξάτμισης ειδικά σχεδιασμένες για την AMG έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου ότι οι S-Class coupe και convertible δεν θα συνεχίσουν, η Mercedes-AMG SL θα αναλάβει την εκπροσώπηση της πιο πολυτελούς ανοιχτής Mercedes. Ευτυχώς, μεγάλο μέρος του DNA της νέας W223 S-Class θα είναι εμφανές στην SL, μέσω μιας τεράστιας σειράς τεχνολογικών βοηθημάτων και μιας πλήρως σύγχρονης καμπίνας.

Οι νέες τεχνολογίες θα περιλαμβάνουν την τελευταία διεπαφή MBUX που εκτελείται μέσω μιας μεγάλης οθόνης OLED αφής με φωνητικές εντολές, οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας (HUD), οθόνη 3D οδηγού, δυναμικό φωτισμό περιβάλλοντος και σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων / ανίχνευση προσώπου για εξατομικευμένες χρήσεις και πολλά άλλα.


Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο straight-six 3,0 λίτρων με περισσότερους από 360 ίππους για την SL 43, ακολουθούμενη από την SL 53 με straight-six 3,0 λίτρων και υπερσυμπιεστή, αλλά και την SL 53e που θα διαθέτει την ίδια μονάδα με έναν ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή και τουλάχιστον 440 ίππους. Πιο πάνω, θα βρούμε την SL 63 με V8 κινητήρα 4,0 λίτρων σε δύο εκδόσεις ισχύος, η «S» θα παράγει πάνω από 600 ίππους, ενώ, στην κορυφή συναντάμε ένα 8κύλινδρο plug-in υβριδικό σύνολο στην SL 73e, με 800 ίππους.

Advertisement

Η τελευταία θα επιτρέπει την οδήγηση μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα όπως συμβαίνει και σε άλλα PHEV, ενώ, ο χρόνος για το 0-100 km/h δύναται να πέσει και κάτω των 3 δευτερολέπτων. Εννοείται πως τα παραπάνω θα συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Έρχεται η νέα Mercedes SL με έως και 800 ίππους

Έτσι θα μπορούσε να είναι η Mercedes SLR-AMG του μέλλοντος

Την σφραγίδα της AMG θα έχει η νέα Mercedes SL

Advertisement