Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes-Benz GLC

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes-Benz GLC

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes-Benz GLC

ΝΕΑ

Μία επταετία μετά την πρεμιέρα της πρώτης GLC, οι Γερμανοί δίνουν μία πρώτη “εικόνα” για την αντίπαλο των Audi Q5 και BMW X3.

Advertisement
Advertisement

Το premium SUV της Mercedes-Benz θεωρείται ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της φίρμας.

Η νέα GLC αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που φρόντισαν να διανύσουν 7 εκατομμύρια χιλιόμετρα -στο πλαίσιο δοκιμών- προτού είναι σε θέση να δηλώσουν πως το λανσάρισμα της θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Η νέα GLC με κωδικό X254 βασίζεται στο πάτωμα της C-Class (δεύτερη γενιά της πλατφόρμας MRA) κάτι που έκανε ευκολότερο το έργο για την εξέλιξη του πισωκίνητου SUV. Το μήκος του είναι αυξημένο κατά 6 εκατοστά σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ και το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 1,5 εκατοστό.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Mercedes-Benz φρόντισαν δώσουν έμφαση στους χώρους, τόσο για θέματα άνεσης, όσο και για να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν μεγαλύτερο όγκο μπαταριών. Εξάλλου έχουν δηλώσει πρόθυμοι να εξηλεκτρίσουν τη γκάμα τους, κάτι που δε θα άφηνε απέξω τη νέα GLC.

To SUV των 4,72 μέτρων λοιπόν αναμένεται να λανσαριστεί με τετρακύλινδρα 48V σύνολα, δύο PHEV-Hybrid  και έναν diesel ήπια υβριδικό 48v (265 ίππων). Η plug-in υβριδική GLC θα μπορεί να διανύσει μέχρι και 100 χλμ μετά από πλήρη φόρτιση χωρίς να καταναλώσει στάλα καυσίμου, με τη διαδικασία να κρατάει μόλις 30 λεπτά της ώρας σε φορτιστή DC. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic, μεταξύ αυτών και η κορυφαία AMG.

Advertisement

Οι Γερμανοί έδωσαν έμφαση στην εκτός δρόμου συμπεριφορά του νέου μοντέλου και εκτός από ενισχυμένο πλαίσιο (αυξημένη στρεπτική δυσκαμψία) και σύστημα τετρακίνησης 4MOTION φρόντισαν να το… στολίσουν και με τα ανάλογα gadgets.

Ένα από αυτά είναι η off road κάμερα που λειτουργεί σε ταχύτητες μέχρι 20 χλμ./ώρα και δείχνει στον οδηγό τι ακριβώς συμβαίνει ακριβώς κάτω και μπροστά από το αυτοκίνητο. Η ένδειξη αυτή φιγουράρει μέσω του εντυπωσιακού multimedia MBUX τελευταίας γενιάς με οθόνη αφής μεγέθους 11,9 ιντσών.

Advertisement

Το μεσαίο SUV της Mercedes-Benz έχει ψηλά τον πήχη της επιτυχίας καθώς ο προκάτοχος του είναι αρκετά δημοφιλής, ενώ θα τεθεί αντιμέτωπο με εξαιρετικά premium SUV δημιουργώντας μία άτυπη «ενδογερμανική» κόντρα. Περισσότερα πάντως για τη νέα GLC θα δούμε όσο πλησιάζει η ώρα της επίσημης αποκάλυψης της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προς πώληση η Mercedes-Benz 450 SEL του Bono
H Mercedes-Benz S-Class της Mansory είναι το κάτι άλλο!
Έτσι θα είναι η νέα Mercedes C-Class All-Terrain

Advertisement