Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η καλύτερη στιγμή για Opel και ιδιαίτερα για Corsa και Crossland

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η καλύτερη στιγμή για Opel και ιδιαίτερα για Corsa και Crossland

ΝΕΑ

Η καλύτερη στιγμή για Opel και ιδιαίτερα για Corsa και Crossland

ΝΕΑ

Η Opel έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία με αιχμή του δόρατος τα Corsa και Crossland που είναι άμεσα διαθέσιμα, αλλά και το ακαταμάχητο πρόγραμμα «5+5».

Advertisement
Advertisement

Αν ζητούσαμε από κάποιον άνθρωπο του αυτοκινήτου να επιλέξει μόνο ένα χαρακτηριστικό που τον εντυπωσίασε την εποχή που διανύουμε και αφορά τους τέσσερις τροχούς είναι σχεδόν σίγουρο ότι από τα χείλη του θα έβγαινε η λέξη Opel. Η γερμανική μάρκα τα τελευταία δύο χρόνια έχει πετύχει τόσα πολλά που σίγουρα κερδίζει τον τίτλο του πιο δραστήριου κατασκευαστή.

Δύο από τα μοντέλα τα οποία αποδεικνύουν αυτήν την ανάταση της Opel είναι το εμβληματικό Corsa και φυσικά το ανανεωμένο Crossland. Τόσο το επιτυχημένο supermini όσο και το ενδιαφέρον SUV έχουν αποκτήσει στην τελευταία τους αναβάθμιση εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν πλέον την Opel να ξεχωρίζει σε πολλαπλά επίπεδα από τον ανταγωνισμό. Πρακτικότητα, ποιότητα, τεχνολογία, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που έχουν να επιδείξουν τα δύο δημοφιλή μοντέλα τα οποία συνοδεύονται από πληρέστατη γκάμα κινητήρων και εξοπλισμού.

Corsa: Ο θρύλος των supermini

Advertisement
Advertisement

Το νέο Opel Corsa είναι πολυτάλαντο με πολλούς… άσσους στο μανίκι του. Είναι σχεδιασμένο για να καλύψει όλες τις καθημερινές ανάγκες του οδηγού και παράλληλα να του χαρίσει μια ξεχωριστή εμπειρία τεχνολογίας και ασφάλειας. Δεν είναι τυχαίο πως η Opel προτίμησε να δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα εκδόσεων με πολλές επιλογές σε μονάδες ισχύος ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν το μύθο που έχει δημιουργήσει το γερμανικό υπέρ-μίνι.

Η 6η γενιά του Opel Corsa συνεχίζει να δείχνει το δρόμο στην κατηγορία του. Εκτός από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και τις καινοτόμες τεχνικές του λύσεις η Opel έχει φροντίσει να διατηρήσει τα βασικά χαρακτηριστικά που αγάπησαν όλοι, όπως τη φιλικότητα, την πρακτικότητα και φυσικά την κορυφαία ασφάλεια.

Advertisement

Το Opel Corsa έχει σχεδιαστεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης χάρη στην πλήρη γκάμα κινητήρων και εκδόσεων, ενώ τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα εξασφαλίζουν τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση.

Advertisement

Η βασική έκδοση του νέου Opel Corsa συνεργάζεται με έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 75 ίππους και 118 Nm ροπής. Συνοδεύεται από ένα 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και διατηρεί χαμηλά την κατανάλωση, αλλά και τις εκπομπές ρύπων.

Ο δεύτερος βενζινοκινητήρας που χρησιμοποιεί το νέο Corsa είναι επίσης 1,2 λίτρων τούρμπο ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και 205 Nm ροπής. Στην έκδοση GS Line η Opel προσφέρει τον συγκεκριμένο τρικύλινδρο κινητήρα με απόδοση 130 ίππων και 230 Nm, που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη με κορυφαίες επιδόσεις.

Advertisement

Σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού (Corsa, Edition, Design & Tech, GS Line και 40 Years), είναι διαθέσιμος και ο δοκιμασμένος diesel των 1,5 λίτρων. Ο οποίος αποδίδει 102 ίππους και 250 Nm προσφέροντας έναν συνδυασμό καλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης.

Φυσικά, από τις επιλογές του νέου Corsa δεν θα μπορούσε να λείπει και η ηλεκτρική έκδοση Corsa-e. Η οποία χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm. Το σύνολο συνοδεύεται από μια μπαταρία 50 kWh η οποία εξασφαλίζει (κατά WLTP). αυτονομία 353 χιλιομέτρων.

Όπως όλα τα μοντέλα της Opel, έτσι και το Corsa συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα στήριξης που αφορά την επόμενη ημέρα της αγοράς. Η Opel έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα «5+5» το οποίο περιλαμβάνει 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν σέρβις. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο θα απολαύσεις το αγαπημένο σου Corsa, αλλά θα ξεγνοιάσεις από οποιοδήποτε άγχος έχει να κάνει με τη συντήρηση και την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Οι τιμές του νέου Corsa ξεκινούν από τις 19.900 ευρώ.

Crossland: SUV για όλους

Το δρόμο της κορυφής που χάραξε το νέο Corsa στην κατηγορία των supermini, ακολουθεί με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο το ανανεωμένο Crossland. Που έρχεται να ανεβάσει για μια ακόμα φορά τον πήχη προσθέτοντας δίπλα στα ήδη δυνατά του στοιχεία της πρακτικότητας, την άνεσης και της οικονομίας, ένα νέο lifestyle το οποίο χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό δίνει διαφορετική νότα στη σύγχρονη οικογενειακή ζωή.

Στην περίπτωση του Crossland η Opel έχει επίσης δημιουργήσει μια ευρεία γκάμα κινητήρων και εξοπλισμών προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες κάθε οικογενειάρχη. Οι τρεις εκδόσεις εξοπλισμού του είναι οι Edition, Family Edition και Elegance που συνδυάζονται με δύο κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαίου. Στην περίπτωση των συνόλων βενζίνης συναντάμε το τρικύλινδρο σύνολο των 1.2 λίτρων σε δύο εκδόσεις με απόδοση 110 και 130 ίππων.

Στην περίπτωση του εισαγωγικού κινητήρα το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6τάχυτο μηχανικό, ενώ ο ισχυρότερος των 130 ίππων συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο πελάτης έχει στη διάθεσή του να επιλέξει και έναν πετρελαιοκινητήρα 1.5 λίτρων με απόδοση 110 ίππων και 250 Nm ο οποίος συνοδεύεται από μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση τα μηχανικά σύνολα είναι σύγχρονα, αποτελεσματικά και πολύ οικονομικά σε καύσιμο.

Το Crossland είναι σχεδιασμένο να προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια στους επιβάτες και παράλληλα να κάνει τη ζωής τους ευχάριστη στο ταξίδι και τις καθημερινές μετακινήσεις. Γι’ αυτό η Opel έχει εξοπλίσει το SUV της με πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως το IntelliGrip, τη λειτουργία διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, το Head-up Display και την κάμερα οπισθοπορείας που βελτιώνουν σημαντικά την ασφάλεια.

Επιπλέον, το περιβάλλον στο εσωτερικό είναι τόσο έξυπνα σχεδιασμένο που οι επιβάτες θα απολαύσουν ένα ευχάριστο ταξίδι. Στη διασκέδαση θα συμβάλει το προηγμένο σύστημα infotainment Multimedia R 4.0 IntelliLink με δυνατότητα συνδεσιμότητας με smartphone και τη χρήση τόσο του Android Auto όσο και του Apple CarPlay.

Πλοήγηση, μουσική, ενημέρωση, και ότι άλλο χρειαστεί ο οδηγός ή οι επιβάτες το έχουν στο χέρι τους. Παράλληλα το Crossland με τα συρόμενα πίσω καθίσματα και τον μεγάλο χώρο αποσκευών στα 410 λίτρα γίνεται ο απόλυτος σύντροφος ευελιξίας και άνεσης.

Όπως και στο Corsa, έτσι και στο Crossland, ο αγοραστής θα απολαύσει το πρόγραμμα «5+5» με 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν σέρβις. Ένας λόγος παραπάνω για να κάνεις δικό σου το ικανότατο SUV της Opel. Όσο για τις τιμές, στην περίπτωση του Crossland η τιμές ξεκινούν από τις 22.400 ευρώ.

Περισσότερα για το πρόγραμμα Opel 5+5 ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σημαντικές βραβεύσεις για την Opel
Opel Grandland: Οικογενειακό SUV για όλα τα γούστα (+video)
To high tech Opel Astra PHEV (+video)