Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ολοκληρώνεται η εξέλιξη του Hyundai Kona N

Ελλάδα 0:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ολοκληρώνεται η εξέλιξη του Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Ολοκληρώνεται η εξέλιξη του Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Η ιδέα για ένα καυτό Hyundai Kona N κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από σχεδόν δυο χρόνια. Τώρα ήρθε η ώρα αυτό το όραμα να γίνει επιτέλους πράξη. Θα έχουμε νέα του αρκετά σύντομα…

Advertisement
Advertisement

Αυτές οι τελευταίες στιγμές κατασκοπείας προσφέρουν την καλύτερη ματιά του αντιπάλου του Volkswagen T-Roc R, μετά την πρώτη εμφάνιση του στο Nurburgring τον Μάρτιο. Αν και εξακολουθεί να είναι επενδυμένο με βαρύ καμουφλάζ, πολλά από τα μαύρα καλύμματα έχουν αφαιρεθεί, αποκαλύπτοντας περισσότερες εξωτερικές λεπτομέρειες του Kona N.

Ειδικότερα, η προεξοχή πάνω από το παρμπρίζ έχει εξελιχθεί σε… αεροτομή, βελτιώνοντας την αεροδυναμική απόδοση. Εν τω μεταξύ, το στυλ έχει εξελιχθεί τόσο στην πίσω πόρτα όσο και στον πίσω προφυλακτήρα, με τη σπορ προσέγγιση να αντικατοπτρίζει τα διαπιστευτήρια ισχύος του crossover. Όπως και πριν, δύο μεγάλες απολήξεις εξαγωγής προεξέχουν από τον πίσω προφυλακτήρα.

Στο μπροστινό μέρος η λεπτομέρεια είναι πιο δύσκολο να διακριθεί, αν και το τμήμα της μάσκας που είναι ορατό ακολουθεί ξεκάθαρα ένα διαφορετικό μοτίβο από το τυπικό αυτοκίνητο. Από το προφίλ του μοντέλου δοκιμής, μπορούμε να δούμε ότι οι ζάντες αλουμινίου είναι μεγαλύτερες σε διαστάσεις, ενώ, το ύψος της διαδρομής της ανάρτησης φυσιολογικά έχει μειωθεί για έναν καλύτερο χειρισμό στην απαιτητική διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Οι τροχοί έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που είδαμε το Kona R. Τα νέα κράματα έχουν πιο σπορ σχεδιασμό, κάτω από τον οποίο μπορούμε να διακρίνουμε κόκκινες δαγκάνες φρένων τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα. Το 2018, ο Albert Biermann, ο πρώην προϊστάμενος της BMW M, επικεφαλής της ομάδας έρευνας και ανάπτυξης της Hyundai, δήλωσε ότι οι μηχανικοί του είχαν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται σε ένα δοκιμαστικό όχημα μερικά χρόνια πριν, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να λάβει έγκριση για παραγωγή. Εκείνη την εποχή, έδωσε επίσης μια ισχυρή υπόδειξη για τον πιθανό κινητήρα που δεν είναι άλλος από τον 2λιτρο turbo βενζίνης από το τρέχον i30 N.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε τουλάχιστον 250 ίππους από το Kona N, αν και η πιο καυτή παραλλαγή «Performance» θα σκαρφαλώσει στους 275 ίππους. «Πρόκειται για τον κινητήρα του i30 N, όντως», μας είπε ο Biermann. «Φυσικά, μπορούμε να δώσουμε στο Kona διαφορετικές προδιαγραφές σχετικά με την ανάρτηση και το τιμόνι, αν και υπάρχουν μερικά κοινά εξαρτήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αφού και εδώ θα έχουμε κίνηση στους εμπρός τροχούς, όπως συμβαίνει και στο i30 N. Αλλά γνωρίζουμε ήδη τον κινητήρα αλλά και το κιβώτιο για το επερχόμενο Kona N”.

Advertisement

Το Kona N είναι πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του τρέχοντος έτους, παράλληλα με το i20 N. Όπως και στο Kona, υπάρχουν συγκαλυμμένα με καμουφλάζ πρωτότυπα του αντιπάλου του Ford Fiesta ST της Hyundai που έχουν ήδη δοκιμαστεί στο Nurburgring. Η πρόσφατα ανανεωμένη σειρά i30 θα επεκταθεί και στα μοντέλα Ν.