Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ολυμπία Οδός: Εκτοξεύεται η συνολική πρόοδος του έργου!

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ολυμπία Οδός: Εκτοξεύεται η συνολική πρόοδος του έργου!

ΝΕΑ

Ολυμπία Οδός: Εκτοξεύεται η συνολική πρόοδος του έργου!

ΝΕΑ

Ποια είναι δεδομένα που διαμορφώνονται, ειδικότερα για τον κομβικό αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος…

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η συνολική πρόοδος του έργου έχει φτάσει πλέον στο 38,4%. Μέχρι και το τέλος Μαρτίου οι πιστοποιήσεις έχουν ξεπεράσει τα 113 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις αρχές του έτους η πρόοδος είχε φτάσει το 30%.

Με την επανεκτίμηση του χρονοδιαγράμματος, η κατασκευαστική πρόοδος για τον Απρίλιο στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος θα ξεπεράσει το 40%, ενώ στόχος είναι στο τέλος Ιουνίου το συνολικό εκτελεσμένο αντικείμενο να ξεπεράσει το 55%.

Η δέσμευση, όπως έχει διατυπωθεί, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είναι να αποδοθεί από φέτος το πρώτο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου, που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και η συνολική πρόοδος να αγγίξει το 85%.

Advertisement
Advertisement

Η μεγαλύτερη πρόοδος παρατηρείται στον άξονα Γαστούνη-Πύργος, όπου έχουν προχωρήσει ασφαλτοστρώσεις στο 50% του τμήματος, δηλαδή στα 10 από τα 20 χιλιόμετρα, και εδώ υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Το έργο είναι ιστορικής σημασίας, καθώς ο κλειστός αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, θα είναι ο πρώτος που έχει κατασκευαστεί ποτέ στο νομό Ηλείας, ενώ θα συμβάλλει τα μέγιστα και στον τομές της οδικής ασφάλειας.