Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλη πρόοδος στο νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλη πρόοδος στο νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

ΝΕΑ

Μεγάλη πρόοδος στο νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

ΝΕΑ

Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επιθεώρησε το τμήμα Καραίικα – Γαστούνη.

Advertisement
Advertisement

Η ΑΚΤΩΡ, θυγατρική του Ομίλου Intrakat, επιταχύνει τις εργασίες κατασκευής του τμήματος Καραίικα – Γαστούνη του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, με στόχο να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2025 και να ενταχθεί στην Ολυμπία Οδό, προσφέροντας μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στη Δυτική Πελοπόννησο.

Μέσα σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, η πρόοδος των εργασιών έχει σχεδόν διπλασιαστεί, έχοντας φτάσει πλέον στο 20% του φυσικού αντικειμένου. Στο έργο, προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ, εργάζονται 250 άτομα.

Την εξέλιξη των εργασιών επιθεώρησε την Τετάρτη (17/1) η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Advertisement
Advertisement

Ο Υπουργός εξέφρασε τη θετική του έκπληξη από την πρόοδο του έργου, η οποία απεδείχθη σημαντικά καλύτερη από ό,τι ανέμενε αρχικά, σημειώνοντας ότι αυτό βρίσκεται μπροστά από το χρονοδιάγραμμά του.

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι στόχος είναι να έχει υλοποιηθεί το 50% του έργου έως τον Ιούνιο του 2024 και το 75% έως τον Δεκέμβριο του 2024, αντίστοιχα, κάτι που χαρακτήρισε απολύτως εφικτό.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην θετική πορεία του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης και ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΑΚΤΩΡ για την επιτάχυνσή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν όλα στα διόδια Πάτρα – Πύργος
Αλλάζουν τα διόδια – Κάθε οικογένεια να έχει ένα ηλεκτρικό
Γιατί βάφτηκε άσπρη η άσφαλτος στην Κακιά Σκάλα; (+video)