Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Όλα πίσω» για το Mini της Spectre

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Όλα πίσω» για το Mini της Spectre

ΝΕΑ

«Όλα πίσω» για το Mini της Spectre

ΝΕΑ

Η Spectre το έχει ονομάσει Type 10 αλλά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι μια πολύ προσεγμένη δουλειά πάνω στο κλασικό Mini, που έχει κινητήρα της Honda τοποθετημένο πίσω και την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Στην «Εβδομάδα Αυτοκινήτου» του Monterey παραδοσιακά παρουσιάζονται κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες εκπλήξεις κάθε χρόνο.

Η πρόταση της Spectre για φέτος, με το αλλαγμένο σε όλα τα σημεία κλασικό Mini, θα είναι ανάμεσα στις διακριθείσες. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα Κ20 της Honda που ελέγχεται από ειδικά προγραμματισμένο για την περίσταση εγκέφαλο της Haltech και αναμένεται να αποδίδει 230 ίππους στους τροχούς. Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια έκδοση, με αυτά τα δεδομένα απόδοσης από αλλαγμένο κινητήρα στο κλασικό Mini, δεν είναι κάτι νέο- τουλάχιστον όχι για εμάς εδώ στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Στην Αμερική όπως φαίνεται, τώρα τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει και ανακαλύπτουν τις χάρες του Mini και ασχολούνται με ιδιαίτερη σοβαρότητα μαζί του. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στο Mini που θα παρουσιάσει η Spectre στο Monterey, έχει να κάνει αφενός με την ποιότητα της δουλειάς της σε όλα τα επίπεδα, αφετέρου στο ότι ο κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω από τα εμπρός καθίσματα και στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς.

Η εταιρεία Spectre Vehicle Design, έχει έδρα στο Vancouver του Καναδά και προβάλλεται ως «studio σχεδιασμού οχημάτων που προσπαθεί να μαγέψει και να ευχαριστήσει τους πελάτες μετασκευάζοντας εμβληματικά οχήματα για το δρόμο, με αξιόλογες μηχανολογικές εφαρμογές και ιδιαίτερο σχεδιασμό». Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το concept, πέρα ​​από απλό μάρκετινγκ, έχει αφιερώσει ώρες στο σχεδιασμό συγκεκριμένων στοιχείων του Type 10– όπως αποκαλεί το Mini που έχουμε μπροστά μας.

Advertisement

Τέτοιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τρισδιάστατους τροχούς εμπνευσμένους από τις εμβληματικές Minilite ζάντες των 10 ιντσών με σχεδίαση τέτοια που βοηθάει στην απομάκρυνση του ζεστού αέρα. Αντίστοιχα, μοναδικός είναι και ο σχεδιασμός του καθίσματος που συνδυάζει την άνεση με την εξαιρετική στήριξη του σώματος. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τεχνικές λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ο κινητήρας της Honda θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και μπλοκέ διαφορικό, ενώ το συνολικό βάρος του μοντέλου είναι 771 κιλά.

Advertisement

Η τιμή αγοράς του πακέτου αυτού από τη Spectre Vehicle Design, η οποία θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση το να έχει ο πελάτης το δικό του αυτοκίνητο, ξεκινά από τα 160 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό αυτό δεν είναι καθόλου μικρό, αν και είμαστε σίγουροι πως θα βρεθούν οι υποψήφιοι που θα θελήσουν κάποιο από τα 10 που η Spectre προτίθεται να κατασκευάσει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το κλασικό Mini γίνεται ηλεκτρικό
Honda Jazz e:HEV: Η τεχνολογική υπεροχή του υβριδικού συστήματος
Πως θα είναι το νέο Honda CR-V;