Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ερχεται το μίνι Jeep σε τιμή έκπληξη…

Ελλάδα 11:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερχεται το μίνι Jeep σε τιμή έκπληξη…

ΑΓΟΡΑ

Ερχεται το μίνι Jeep σε τιμή έκπληξη…

ΑΓΟΡΑ

Η Jeep ετοιμάζεται πυρετωδώς να παρουσιάσει και επίσημα το πρώτο μικρό SUV της, το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα της κάτω από το Renegade.

Advertisement
Advertisement

 

Όντας μέλος του γκρουπ Stellantis, η Jeep εκμεταλλεύεται κάθε δυνατότητα που της δίνεται, με αποτέλεσμα να επεκτείνει την γκάμα της και κάτω από το Renegade, με ένα νέο μικρό μοντέλο.

Το μικρό SUV, το οποίο ακόμα δεν έχει όνομα (πιθανολογείται το Jeepster), πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα και η Jeep βάζει τις τελευταίες πινελιές στο αμάξωμα και στα μηχανικά του μέρη.

Advertisement
Advertisement

Όπως βλέπουμε από τα επίσημα σκίτσα που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, το “baby Jeep” θα διατηρεί αρκετά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μάρκας, με κυριότερο τη γνωστή μάσκα που θυμίζει τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy στην Πολωνία μαζί με άλλα νέα μοντέλα της εταιρίας όπως η επερχόμενη Alfa Romeo Brennero και η επόμενη γενιά του Fiat 500X.

Advertisement

Θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα eCMP η οποία υπάρχει στα Peugeot e-2008, Opel Mokka-e και DS3 Crossback e-Tense. Η επιλογή της eCMP έγινε επειδή η πλατφόρμα STLA Small δεν θα είναι έτοιμη μέχρι τότε.

Το νέο μικρό Jeep θα έχει βενζινοκίνητες υβριδικές εκδόσεις και σίγουρα θα υπάρχει και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρχει τετρακίνηση (το πιθανότερο να συμβεί σε κάποια ηλεκτρική έκδοση με δύο μοτέρ).

Advertisement

Το νέο “baby Jeep” αναμένεται στην αγορά πριν κλείσει η χρονιά και η έναρξη των πωλήσεων θα γίνει στους πρώτους μήνες του 2023 με την τιμή του να υπολογίζεται λίγο πάνω από τα 20.000 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα άδυτα του νέου Jeep Renegade
Τα μυστικά του Jeep Wrangler
Με το νέο Jeep Renegade πηγαίνεις παντού

Advertisement