Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP 2022

Με το νέο Jeep Renegade πηγαίνεις παντού

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με το νέο Jeep Renegade πηγαίνεις παντού

JEEP 2022

Με το νέο Jeep Renegade πηγαίνεις παντού

JEEP 2022

Κρατά χρόνια τελικά αυτή η κολόνια. Η τετρακίνηση και οι δυνατότητες κίνησης που προσφέρει είναι συνυφασμένη με τα μοντέλα της Jeep διαχρονικά. Το ξέρει καλά αυτό και το νέο Jeep Renegade 4xe…

Advertisement
Advertisement

Το Jeep Renegade είναι δικαιολογημένα ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας, αποτελώντας την ολοκληρωμένη πρότασή της σε μια κατηγορία που συνεχώς αναπτύσσεται, όπως αυτή των compact SUV.

Στο Renegade έχουν ενσωματωθεί όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν το αυτοκίνητο… ένα Jeep, όπως είναι ο ξεχωριστός χαρακτήρας, η σχεδίαση και οι αξιοσημείωτες δυνατότητες. Κρατώντας αυτή τη συνταγή, οι άνθρωποι της φίρμας προσθέτουν στο επιτυχημένο “μίγμα” προηγμένη τεχνολογία και… μπαταρίες, για να μειώσουν κατανάλωση και ρύπους χωρίς να χάσουν σε απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Jeep Renegade 4xe είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα και ο «εκφραστής» της νέας εποχής, το οποίο συνδυάζει ιδανικά το ρεύμα και την βενζίνη με τον καλύτερο μάλιστα δυνατό τρόπο.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η αθόρυβη μετακίνηση από τη θέση του οδηγού. Φυσικά για να επιτευχθεί αυτό, οι μηχανικοί της Jeep τοποθέτησαν μια μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh κάτω από τα πίσω καθίσματα. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να φορτιστούν είτε μέσω του κινητήρα και της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση/επιβράδυνση, είτε μέσω της ειδικής θύρας που υπάρχει στην πίσω αριστερή πλευρά του νέου Renegade.

Το Renegade εννοείται πως μπαίνει και στην… πρίζα. Μπορεί να φορτιστεί πλήρως και να προσφέρει στον χρήστη του έως και 50 χιλιόμετρα ηλεκτρικά. Ουσιαστικά, δεν χρειάζεται να καταναλώσετε ούτε μία σταγόνα βενζίνης, εφόσον κινείστε καθημερινά σε αποστάσεις κάτω των 50 χιλιομέτρων.

Advertisement

Το σύστημα τετρακίνησης περιλαμβάνει το πρόγραμμα 4WD Lock που εμπλέκει μόνιμα όλους τους τροχούς σε ταχύτητες έως 15 km/h με συνεχή παροχή ροπής και στους δύο άξονες. Σε σχέση με το παραδοσιακό μηχανικό σύστημα τετρακίνησης της Jeep, η απόκριση του πίσω ηλεκτροκινητήρα προσφέρει άμεσα ροπή και ταυτόχρονα, ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια προσφέρει μόνιμα ενέργεια στον πίσω ηλεκτροκινητήρα, ανεξάρτητα από τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας.

Advertisement

Το 4WD Low χρησιμοποιείται για ακραίες συνθήκες κίνησης, ώστε να αξιοποιούνται στο μέγιστο δυνατό τα αποθέματα ροπής και των δύο συνόλων σε δύσβατα εδάφη. Το Renegade 4xe μεταμορφώνεται εύκολα σε εργαλείο εκτός δρόμου.

Jeep-Renegade-4xe-c1000x600

Τώρα, έρευνες έδειξαν πως ο μέσος όρος χιλιομέτρων που πραγματοποιείται καθημερινά είναι κάτω από 45 χιλιόμετρα, συνεπώς έχουμε ένα αυτοκίνητο που μπορείτε να το «ανεφοδιάζετε» στο γκαράζ του σπιτιού σας και έκτοτε, ο… βενζινοπώλης θα κάνει “μαύρα” μάτια να σας ξαναδεί. Χωρίς υπερβολή.

Advertisement

Συμπερασματικά, η επιλογή του νέου Jeep Renegade 4xe ταιριάζει γάντι και σε εταιρικούς χρήστες, όπου ο φόρος είναι μηδενικός. Από την άλλη, ένας τυχερός ιδιώτης που θα το αποκτήσει, θα κάνει άμεση απόσβεση κερδίζοντας κυρίως χρήματα τόσο από τα καύσιμα όσο και τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

jeep-renegade-MY20-b1000x600

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep Renegade: Διαχρονικό στιλ, σύγχρονη τεχνολογία
Δοκιμή: Jeep Renegade 1.5 Τ e-Hybrid
Πώς σας φαίνεται αυτή η εκδοχή ενός ηλεκτρικού Jeep Renegade;