Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο MΙΝΙ Ηatch

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο MΙΝΙ Ηatch

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο MΙΝΙ Ηatch

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του δημοφιλούς βρετανικού μοντέλου θα συνεχίζει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, χωρίς να απουσιάζει και η ηλεκτρική εκπροσώπηση.

Advertisement
Advertisement

Μολονότι τα σημάδια γήρανσης καμουφλάρονται τεχνηέντως από την ανέκαθεν ελκυστική σιλουέτα της, η τρέχουσα γενιά του MINI Hatch διανύει την… τρίτη ηλικία, μιας και βρίσκεται στην αγορά από το 2013.

Αποφασισμένη να αναστηλώσει τη δημοτικότητα του δημοφιλούς supermini, η βρετανική εταιρεία εργάζεται επιμελώς πάνω στην νέα, τέταρτη γενιά, με την οποία θα συστηθούμε εντός του 2023.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, θα διατίθεται αποκλειστικά σε τρίθυρο αμάξωμα, τόσο με θερμικά μοτέρ, όσο και σε 100% ηλεκτρική εκδοχή. Στην πρώτη περίπτωση η παραγωγή θα γίνεται στην Οξφόρδη της Αγγλίας, με την μηδενικών ρύπων παραλλαγή να περνά τη γραμμή μιας κινεζικής μονάδας.

Advertisement
Advertisement

Το «παρών» θα δίνει και η cabrio έκδοση, η οποία θα συναρμολογείται από το 2025 στην Οξφόρδη, «εγκαταλείποντας» τις εγκαταστάσεις της εταιρείας VDL Nedcar στην Ολλανδία.

Το νέο MINI Hatch δεν θα αποκλίνει από την παραδοσιακή σχεδιαστική γλώσσα του βρετανικού brand, στην οποία, άλλωστε οφείλει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας του.

Οι αλλαγές θα περιοριστούν σε κάποιες μικρο-διαφοροποιήσεις στη φωτεινή υπογραφή στα φώτα, στο design του προφυλακτήρα και των ζαντών. Ανασχεδιασμένοι θα είναι και οι πλευρικοί καθρέπτες, ώστε να έχουν αεροδυναμικό προσανατολισμό.

Advertisement

Το πιο ριζοσπαστικό σχεδιαστικό τόλμημα του νέου MINI Hatch θα αφορά το πίσω μέρος, όπως μαρτυρά και η πρόσφατη διαρροή ενός σετ φωτογραφιών. Τα ορθογώνια φώτα θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δίνοντας τη σκυτάλη σε κάποια τριγωνικού σχήματος φώτα, τα οποία θα γεφυρώνονται μέσω μιας γυαλιστερής μαύρης φάσας, όπου θα αναγράφεται και η ονομασία του αυτοκινήτου.

Advertisement

Δραστικές αλλαγές εντοπίζονται και στο εσωτερικό, μιας και στο κέντρο του ταμπλό θα δεσπόζει ένα μεγάλο στρογγυλό όργανο, σε ρόλο οθόνης αφής για το σύστημα πολυμέσων.

Πίσω από το τιμόνι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα λάμπει δια της απουσίας του, με τις βασικότερες πληροφορίες (π.χ. ταχύτητα) να μεταδίδονται στον οδηγό μέσω ενός Head-up-display.

Advertisement

Το «παρών στην γκάμα κατά πάσα πιθανότητα θα δίνει και η «καυτή» έκδοση John Cooper Works, η οποία θα φέρει πιο σπορ στήσιμο και εμφανώς πιο δυναμική συμπεριφορά, η οποία θα υποδηλώνεται και μέσω της εμφάνισης.

Η μικρότερη απόσταση από το έδαφος, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, η διπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος, ο επιβλητικός διαχύτης και η ευμεγέθης αεροτομή θα αποτελούν μόνο μερικά από τα στιλιστικά στοιχεία διαφοροποίησης του νέου JCW από τις πιο γήινες εκδόσεις.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι το νέο John Cooper Works θα αποκηρύξει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ενδίδοντας στην ηλεκτροκίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο MINI Hatch θα είναι το τελευταίο που θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, δεδομένου ότι από το 2030 η εταιρεία θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Ανανεωμένο MINI John Cooper Works
Καθοδόν η νέα γενιά του MINI hatch – Τι περιμένουμε
Αποκάλυψη: Δείτε το ολοκαίνουργιο Mini!