Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Cupra Raval

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Cupra Raval

Mobility

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Cupra Raval

Mobility

Είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο με το όνομα Urban Rebel και τώρα η Cupra αποκαλύπτει πως το όνομα του μοντέλου παραγωγής θα είναι Raval.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μικρό μοντέλο της Cupra, είναι στην πραγματικότητα μια «πρόσκληση» στη νέα γενιά οδηγών που αναζητά κάτι διαφορετικό.

Για ακόμη μια φορά, η Cupra και η Seat επιστρέφουν στο Automobile Barcelona, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τους καινοτομίες και την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας στην εξέλιξη νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης αυτοκινήτου, ο ο Γουέην Γκρίφιθς, Διευθύνων Σύμβουλος της Seat και της Cupra, επιβεβαίωσε το όνομα του μελλοντικού αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της μάρκας, του Cupra Raval.

Ένα όνομα που αποτελεί φόρο τιμής στη γειτονιά Raval, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Βαρκελώνης. «Η γειτονιά Raval είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη της Βαρκελώνης. Και σήμερα, είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε πως το μελλοντικό αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα έχει αυτό το όνομά και θα αντιπροσωπεύει το πνεύμα της. Όπως κάναμε με το Cupra Born, τώρα θέλουμε να εκφράσουμε την ουσία του Raval και να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τον κόσμο από τη Βαρκελώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γουέην Γκρίφιθς.

Advertisement
Advertisement

«Το Cupra Raval δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο. Είναι μια πρόσκληση για μια νέα γενιά, που περιμένει κάτι καλύτερο. Ένα αστικό, επαναστατικό και 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δικό του χαρακτήρα και συνδεδεμένο με την «Gen Z». Κάτι πιο συναισθηματικό», δήλωσε ο Γουέην Γκρίφιθς. Το Cupra Raval θα παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Seat S.A. στο Μαρτορέλ.

Η εταιρεία θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου από την εσωτερική καύση στην ηλεκτροκίνηση και θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με βάση την πλατφόρμα Small MEB του Ομίλου Volkswagen. Η Seat S.A. πρωτοστατεί στο Small BEV cluster για τις μάρκες του Ομίλου Volkswagen. Η Cupra aνακοίνωσε επίσης σήμερα ότι, μαζί με τον πρεσβευτή της μάρκας, ηθοποιό Ντάνιελ Μπρουλ, θα φέρει την ουσία του «Bar Raval» στο Βερολίνο στο μελλοντικό Cupra City Garage, το οποίο θα ανοίξει αργότερα φέτος στη γερμανική πρωτεύουσα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Cupra αναβαθμίζει το Formentor
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο, ηλεκτρικό CUPRA Tavascan
Συγκριτική δοκιμή: Cupra Born 58 kWh 204 PS vs VW Golf GTE

Advertisement