Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό Ford Puma

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό Ford Puma

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό Ford Puma

ΝΕΑ

Όταν η Ford ανακοίνωσε τη δημιουργία του αμιγώς ηλεκτρικού Puma πολλοί θέλησαν να μάθουν εάν αυτό θα διατηρήσει τον σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό πως η Ford θα περιορίσει την γκάμα των μοντέλων της με θερμικούς κινητήρες, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθειά της για να μετατραπεί σε έναν κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων από το 2030 και έπειτα.

Μετά τη Mustang Mach-E και προσφάτως το νέο Explorer, αλλά και το E-Transit Courier το επόμενο όχημά της αυτής της τεχνολογίας θα είναι το Puma. Η εξέλιξή του έχει ξεκινήσει ήδη και η παρουσίασή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης χρονιάς.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Puma θα βασίζεται στην πλατφόρμα B2E την οποία έχει εξελίξει η Ford για τα νέα, μικρά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της που θα κατασκευάζει στις διάφορες εκδοχές τους ανά τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του μικρού SUV θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κραϊόβα (Ρουμανία) στην ίδια γραμμή τόσο με την έκδοσή του με θερμικό κινητήρα όσο και μαζί με το νέο Transit Ε-Courier.

Μες το οποίο το ηλεκτρικό Puma θα μοιράζεται τόσο το πλαίσιο όσο και τον ηλεκτροκινητήρα που θα είναι αυτός των 136 ίππων. Επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και τα σύνολα των 184 και 289 ίππων που κινούν τον ηλεκτρικό Transit είναι αρκετά σοβαρό. Σε μια τέτοιο περίπτωση ίσως δούμε και μια ηλεκτρική έκδοση ST με κορυφαίες επιδόσεις τουλάχιστον σε ότι αφορά την επιτάχυνση από στάση έως και τα 100 χλμ./ ώρα.

Advertisement

Από την εταιρεία, δεν έχει ανακοινωθεί η ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας. Αναμένεται πάντως να είναι περίπου 55 kWh και να δίνει μέγιστη θεωρητική αυτονομία περίπου 370 χλμ., τιμή καλή για το χαρακτήρα τουλάχιστον του μοντέλου των 136 ίππων που είναι και το δεδομένο. Σε ταχυφορτιστή, οι συσσωρευτές του θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν από το 10%-80% σε περίπου 35 λεπτά της ώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer (+video)
Άμεσα διαθέσιμο το Ford Puma 1.0 mHEV Titanium (+τιμή)
Ford Mustang Mach-E RWD 294 PS: Το απόλυτο αγχολυτικό

Advertisement