Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Nissan Qashqai (+video)

Ελλάδα 21:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Nissan Qashqai (+video)

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Nissan Qashqai (+video)

ΝΕΑ

Η ανανέωση του Qashqai έχει ξεκινήσει ήδη από τους ανθρώπους της Nissan και το επανασχεδιασμένο μοντέλο θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, σε όλους τους τομείς του.

Advertisement
Advertisement

Η τρίτη γενιά του Qashqai (φωτογραφίες) παρουσιάστηκε πριν από τρία χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2021, σε μια δύσκολη συγκυρία τόσο για την παγκόσμια κοινότητα όσο και για Nissan.

Το crossover/SUV μοντέλο ακολούθησε την εμπορική πορεία του και πλέον ήρθε η ώρα για την ανανέωσή του. Ίσως αυτή να μην ήταν τόσο απαραίτητη σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Ωστόσο, τα αισθητικά δεδομένα στα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας έχουν αλλάξει έκτοτε, ενώ τα στελέχη της ίδιας έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν μια πιο αυτόνομη στάση εντός του Renault Alliance.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ως τώρα, εξωτερικά οι βασικές αλλαγές θα αφορούν στο εμπρός και το πίσω μέρος του αμαξώματος του μοντέλου.

Στα καμουφλαρισμένα οχήματα με τα οποία έχουν γίνονται ήδη οι δοκιμές εξέλιξης διακρίνεται ότι η μάσκα και τα εμπρός φώτα σχηματίζουν ένα πιο «αιχμηρό» αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο φαίνεται ότι μιμείται το αντίστοιχο του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Ariya.

Όπως αναφέρεται από όσους έχουν δει από κοντά τα πρωτότυπα, η γρίλια της μάσκας έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να σχηματίζονται βαθμίδες, τα φώτα ημέρας LED διαχωρίζονται πλέον από τους προβολείς και η εισαγωγή αέρα -που τώρα υπάρχει στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα- έχει αλλάξει μορφή.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα στοιχεία θα είναι οι καινούργιες ταπετσαρίες και -ενδεχομένως- η μεγαλύτερη σε διαγώνιο έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Επίσης, το επανασχεδιασμένο Qashqai θα έχει νέα οθόνη στον πίνακα οργάνων.

Επιπλέον, θα αναβαθμιστεί το επίπεδο εξοπλισμού που διαθέτει το μοντέλο. Έτσι, αναμένεται να διαθέτει σύστημα ασύρματης σύνδεσης smartphone (Android Auto ή και Apple CarPlay), Head-Up Display 10,8 ιντσών, κάμερα 360 μοιρών, εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ και ηχοσύστημα «Bose».

Advertisement

Το επανασχεδιασμένο Qashqai αναμένεται να παρουσιαστεί στις 17 Απριλίου και οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες. Η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του θα εμφανιστεί επίσημα εντός του 2025 και η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026, στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland.