Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Porsche Cayenne

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Ο εξηλεκτρισμός της Porsche προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Και επόμενο στάδιο είναι η ηλεκτρική έκδοση της Cayenne.

Advertisement
Advertisement

Στην τροχιά της ηλεκτροκίνησης κινείται η Porsche, έχοντας σχέδια για όλα τα αυτοκίνητα της γκάμας της, πλην της 911 που μάλλον θα μείνει τελευταία.

Έτσι μετά την ανακοίνωση της Macan EV για το 2024 η γερμανική εταιρία ετοιμάζει και την αντίστοιχη ηλεκτρική Cayenne για μέσα στο 2026.

Στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2030 το 80% των πωλήσεων της Cayenne να είναι με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Έτσι μετά την Taycan και την επερχόμενη Macan EV, η ηλεκτρική Cayenne θα κλείσει την πρώτη τριάδα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας, στις κατηγορίες που είναι πιο εύκολο και σαφώς πιο αποδοτικό οικονομικά.

Παράλληλα τρέχει και το πρόγραμμα για την πλήρως ηλεκτρική 718 που θα αντικαταστήσει τις σημερινές Boxster και Cayman, με στοιχεία από το πρωτότυπο Mission R του 2021 και ορίζοντα λανσαρίσματος το 2025.

Advertisement

Όπως και με την Macan, έτσι και η ηλεκτρική Cayenne θα πωλείται παράλληλα με τις συμβατικές εκδόσεις, η ανανεωμένη εκδοχή των οπίων παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες.

Από όσα γνωρίζουμε θα διατίθεται σε εκδόσεις SUV και coupe ενώ θα βασίζεται σε μία επιμηκυμένη έκδοση της πλατφόρμας ΡΡΕ που θα χρησιμοποιεί η ηλεκτρική Macan, με δυνατότητα για ενσωμάτωση και δύο κινητήρων έτσι ώστε να έχει και χαρακτηριστικά τετρακίνησης.

Advertisement

Πάντως, η Porsche επιβεβαιώνει ότι έχει στα σκαριά ένα ακόμα μεγαλύτερο SUV με την κωδική ονομασία Κ1, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από την Cayenne.

Σε κάθε περίπτωση το μέλλον της Porsche έχει προαποφασιστεί να είναι αμιγώς ηλεκτρικό, και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.

Advertisement

Η γερμανική εταιρία πάντως είναι πρωτοπόρος στην αξιοποίηση των e-fuells οπότε το πιθανότερο είναι να κρατήσει και τις γραμμές εξέλιξης των κινητήρων εσωτερικής καύσης, κρατώντας όσο το δυνατόν σε μάκρος χρόνου την αύρα τουλάχιστον της 911.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλήρως στην πρίζα και η Porsche Cayenne
Έτσι είναι η ανανεωμένη Porsche Cayenne (+video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Porsche Cayenne