Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

DHL Express & Mercedes-Benz: Ξεκινούν τις πράσινες ταχυμεταφορές

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

DHL Express & Mercedes-Benz: Ξεκινούν τις πράσινες ταχυμεταφορές

Mobility

DHL Express & Mercedes-Benz: Ξεκινούν τις πράσινες ταχυμεταφορές

Mobility

DHL Express και Mercedes-Benz ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με την ένταξη στο στόλο της εταιρείας Ταχυμεταφορών 12 αμιγώς ηλεκτρικών eSprinter και eVito.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του «πράσινου» επενδυτικού πλάνου της DHL Express Ελλάδας ύψους 1.7 εκ ευρώ.

Στην ανακοίνωση της πρόσφατης συνεργασίας τους προχώρησαν η DHL Express και η Mercedes-Benz, με τα πρώτα 12 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα διανομής να έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο της εταιρείας Ταχυμεταφορών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για eVito και eSprinter μεταφοράς αποστολών, ειδικά διαμορφωμένα από την Mercedes-Benz για τις ανάγκες της DHL Express.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί για την DHL Express Ελλάδας την πρώτη φάση ενός πράσινου πλάνου επένδυσης που αγγίζει τα 1.7 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει 40 και πλέον νέα, αμιγώς ηλεκτρικά Vans διανομής αλλά και τα αντίστοιχα έργα υποδομής σε όλες τις εγκαταστάσεις της ανά την Ελλάδα, ικανά να υποδεχτούν τη νέα πράσινη τεχνολογία στην αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz, στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, εστιάζει σε μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη επιχειρηματική στρατηγική ηλεκτροκίνησης με στόχο να συνεισφέρει στον επιτυχημένο μετασχηματισμό της κινητικότητας.

Ήδη το 2021 πωλήθηκαν παγκοσμίως περισσότερα από 9.000 αμιγώς ηλεκτρικά Mercedes-Benz Vans διπλασιάζοντας τον αριθμό τους σε σύγκριση με το 2020, συμβάλλοντας στην μεταφορά εμπορευμάτων με τοπικά μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η προϊοντική παλέτα των Mercedes-Benz eVans περιλαμβάνει τα eVito και eSprinter, στην μεσαία και μεγάλη κατηγορία αντίστοιχα, ενώ το 2ο εξάμηνο του 2022 αναμένεται η άφιξη του νέου eCitan στη μικρή κατηγορία.

Advertisement

Όπως δήλωσε σχετικά ο κος Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος DHL Express Νοτιοανατολικής Ευρώπης, «Η DHL Express Ελλάδας, ως ηγέτης των Διεθνών Ταχυμεταφορών, πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία του κλάδου που εισάγει την πράσινη αυτοκίνηση στις επιχειρησιακές της λειτουργίες. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί για τον Όμιλο Deutsche Post DHL βασική δέσμευση, με στόχους σαφείς και μετρήσιμους, όπως η μείωση των ρίπων κατά 60%, έως το 2030

Ο κος Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που εντείνουμε περαιτέρω τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την DHL Express Ελλάδας και εργαζόμαστε από κοινού για το μέλλον των πράσινων μεταφορών στη χώρα μας

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Πράσινες» οι μεταφορές από την DHL Express

 

 

Advertisement