Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδηγήστε από το σπίτι το νέο SEAT Leon (+video)

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγήστε από το σπίτι το νέο SEAT Leon (+video)

ΝΕΑ

Οδηγήστε από το σπίτι το νέο SEAT Leon (+video)

ΝΕΑ

Βρεθείτε στο τιμόνι του νέου SEAT Leon χωρίς να… βγείτε από το σπίτι σας χάρη σε ένα 360 video από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement


Χάρη στην εικονική πραγματικότητα οι σχεδιαστές μπορούν να οδηγήσουν μελλοντικά αυτοκίνητα πολύ πριν ξεκινήσει η παραγωγή τους, ακόμη και να ορίσουν την εσωτερική τους διάταξη πριν καλά, καλά δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο. Εκμεταλλευόμενοι αυτήν την τεχνολογία, μπαίνουμε πίσω από το τιμόνι ενός Leon για να ανακαλύψουμε το εσωτερικό του και να οδηγούμε στους δρόμους της Βαρκελώνης χωρίς να χρειαστεί να φύγουμε από το σπίτι μας.

«Αμέσως μόλις μπείτε στο εσωτερικό του νέου Leon, έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο κέντρο του διαμερίσματος επιβατών», λέει ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων της SEAT, David Jofré και προσθέτει: «Αυτός ήταν ένας από τους κύριους στόχους της ομάδας σχεδιασμού. Στο νέο Leon, όλα επικεντρώνονται στην παραγωγή ενός φιλόξενου αποτελέσματος στους επιβάτες. Κάθε στοιχείο έχει σχεδιαστεί με εργονομική ακρίβεια για να κάνει τον εσωτερικό χώρο πιο άνετο. «Οι ψηλές πλάτες του καθίσματος και το μέγιστο δυνατό πλάτος στην επάνω περιοχή προσφέρουν περισσότερη άνεση και προστασία, ενώ τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου», λέει ο Jofré.

Advertisement
Advertisement

Οι λείες επιφάνειες και η μεγάλη επιφάνεια επαφής με τον επιβάτη δίνουν μία αίσθηση σαν «γάντι» και ενισχύουν το αίσθημα προστασίας. Τα πίσω καθίσματα είναι επίσης πιο ευρύχωρα χάρη στην αύξηση των 50 χιλιοστών στο μεταξόνιο του νέου Leon, το οποίο είχε άμεσο αντίκτυπο στον χώρο για τα πόδια. «Μπορεί να πιστεύετε ότι τα 50 χιλιοστά δεν είναι τόσο πολύ, αλλά είναι η διαφορά μεταξύ των γόνατων που αγγίζουν τα μπροστινά καθίσματα ή όχι. Είναι πολύς χώρος αν μιλάμε για άνεση και ήταν μία από τις κύριες προκλήσεις που θέσαμε οι ίδιοι », επισημαίνει ο Jaume Sala, επικεφαλής του εσωτερικού σχεδιασμού της SEAT.

Νέο SEAT Leon: Με επιλογή πέντε διαφορετικών κινητήρων (+video)

Advertisement

Εάν στο εξωτερικό τα φώτα LED και τα πίσω σώματα, τα οποία εκτείνονται από πλευρά σε πλευρά σηματοδοτούν μια εξέλιξη στο σχεδιασμό του νέου Leon, στο εσωτερικό ο φωτισμός είναι επίσης κλειδί για αυτήν την βελτίωση. Το φως περιβάλλει ολόκληρο το ταμπλό και συνεχίζει κατά μήκος των θυρών, αυξάνοντας έτσι το wraparound effect.

Advertisement

Η κεντρική οθόνη 10 ιντσών του infotainment είναι το αστέρι στο εσωτερικό, με ένα σύστημα ελέγχου με χειρονομίες, που κάνει την αλληλεπίδραση των χρηστών πολύ πιο εύκολη. «Η ανυψωμένη θέση της οθόνης βελτιώνει την εμπειρία του οδηγού και του ενισχύει το αίσθημα του ελέγχου του οχήματος» λέει ο Sala. Ένα άλλο πλεονέκτημα της οθόνης είναι ότι έχουν μειωθεί οι διαστάσεις του ταμπλό, αυξάνοντας έτσι την ορατότητα.

Το νέο Seat Leon σε έκδοση coupe

Είναι επίσης η πρώτη φορά που ολόκληρος ο σχεδιασμός του των ψηφιακών συστημάτων, δημιουργήθηκαν στο νέο εργαστήριο της SEAT. «Τα τμήματα σχεδιασμού και ψηφιακών εφαρμογών συνεργάστηκαν στενά από την αρχή για να αναδείξουν τα πλεονεκτήματά τους. Ο στόχος ήταν να παρέχουμε μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία μειώνοντας στο ελάχιστο τα κουμπιά, έτσι ώστε με μια εικόνα να έχετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο », λέει ο David Jofré.  Κάθε στοιχείο έχει σχεδιαστεί με εργονομική ακρίβεια για να κάνει τον εσωτερικό χώρο πιο άνετο. Εν ολίγοις, είναι ένα εσωτερικό σχεδιασμένο για να βελτιώσει την εμπειρία που υπερβαίνει την οδήγηση του οχήματος.

Advertisement