Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΟΔΔΥ: Ξεπούλημα BMW M3, Mercedes-Benz SL αλλά και Porsche!

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΔΔΥ: Ξεπούλημα BMW M3, Mercedes-Benz SL αλλά και Porsche!

ΝΕΑ

ΟΔΔΥ: Ξεπούλημα BMW M3, Mercedes-Benz SL αλλά και Porsche!

ΝΕΑ

Αντίκες, cabrio, roadster, λιμουζίνες αλλά και αυτοκίνητα πόλης μπορεί να βρει κανείς στη λίστα της δημοπρασίας με τιμές εκκίνησης από 400 ευρώ…

Advertisement
Advertisement

Με μια μεγάλη δημοπρασία αυτοκινήτων ξεκινά το 2023 η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία μπορούν να βρουν ότι αυτοκίνητο επιθυμούν καθώς στη λίστρα των οχημάτων υπάρχουν cabrio, SUV, αυτοκίνητα πόλης, λιμουζίνες μέχρι και αντίκες με τιμές εκκίνησης από 400 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η εκποίηση των 64 οχημάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 09:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του πρώην ΟΔΔΥ στη Μαγουλέζα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα οχήματα από κοντά από 31 Ιανουαρίου 2023 έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2023 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:30 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ.

Η εγγύηση για τα προς κυκλοφορία οχήματα είναι 300 ευρώ και οι προσφορές για να γίνουν δεκτές θα πρέπει να διαφέρουν τουλάχιστον κατά 50 ευρώ η μια από την άλλη. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο πληρωθεί τοις μετρητοίς, τότε ισχύει έκπτωση 30% επί του ποσού.

Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας είναι μια ένα Jeep Wrangler με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης τις 10.000 ευρώ. To συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν κινητήρα βενζίνης 4 λίτρων και απόδοσης 190 ίππων.

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν από 15.500 ευρώ.

Advertisement

Μια Porsche Boxster αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές εξαιτίας της πολύ χαμηλής τιμής εκκίνησης η οποία προσδιορίζεται σε μόλις 2.500 ευρώ. Το συγκεκριμένο γερμανικό roadster μοντέλο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 και κινείται από έναν βεζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 204 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων μπορεί κανείς να βρει από τις 12.000 ευρώ.

Advertisement

Αν κάποιος αναζητά ένα coupe 2+2 μοντέλο σε άκρως δελεαστική τιμή τότε το Audi TT με τιμή εκκίνησης μόλις 700 ευρώ σίγουρα θα τον δελεάσει! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρου και απόδοσης 180 ίππων και η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρόσθιο άξονα.

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν από 6.500 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος είναι λάτρης των σπορ cabrio αυτοκινήτων τότε η BMW M3 Cabrio με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 και τιμή εκκίνησης τις 2.000 ευρώ σίγουρα αποτελούν ισχυρό κίνητρο για συμμετοχή στη δημοπρασία. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων και απόδοσης 343 ίππων.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 20.500 ευρώ.

Για τους λάτρεις των πολυτελών roadster υπάρχει μία Mercedes-Benz SL350 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 και τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,7 λίτρων ο οποίος αποδίδει 245 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων πωλούνται από 18.700 ευρώ.

Αν τώρα αναζητά κανείς ένα διάσημο μικρό αυτοκίνητο πόλης τότε το Toyota Yaris με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2007 και τιμή εκκίνησης τις 3.000 ευρώ σίγουρα αποτελούν μια καλή αρχή. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρου ο οποίος αποδίδει 87 ίππους.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 6.800 ευρώ.

Αν τώρα κάποιος είναι συλλέκτης τότε μία Mercedes-Benz 260SE με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1985 και τιμή εκκίνησης τα 1.200 ευρώ και μία BMW Touring 2000 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1972 και τιμή εκκίνησης τις 8.000 ευρώ μάλλον είναι αρκετά για να επισκεφθεί την Μαγουλέζα…

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη δημοπρασίας των αυτοκινήτων στον πρώην ΟΔΔΥ στη Μαγουλέζα.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών, ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης, οφείλουν να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄), βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» BMW M3 σε τιμή… έκπληξη!
ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» μια σπάνια αντίκα BMW Touring 2000!
Για… πέταμα τα αυτοκίνητα της τελευταίας δημοπρασίας του ΟΔΔΥ!