Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ καθησυχάζει την… Toyota!

Ελλάδα 8:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ καθησυχάζει την… Toyota!

ΝΕΑ

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ καθησυχάζει την… Toyota!

ΝΕΑ

Στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης προσπαθούν να καθησυχάσουν την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Jeremy Hunt επιδιώκει να καθησυχάσει την Toyota διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του αγωνίζεται να πετύχει μια καλή συμφωνία με την ΕΕ και να αποφευχθεί  το Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Hunt επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Toyota μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe.

Advertisement
Advertisement

«Αναγνωρίζουμε ότι η Ιαπωνία έχει πολλές επενδύσεις που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Βρετανία. Θέλουμε να συνεχιστεί η στενή συνεργασία», δήλωσε ο Hunt, στο Τόκιο.

Η Ιαπωνία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές της Βρετανίας, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα και άλλα προϊόντα σε μια χώρα που λειτούργησε ως πύλη στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

Η Toyota κατασκευάζει τα Corolla και Avensis στο Burnaston της Αγγλίας, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και σχέδια για την κατασκευή ενός νέου αυτοκινήτου για τη Suzuki στο Burnaston.

Advertisement

Η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ δημιούργησε ανησυχίες στο Λονδίνο ότι οι ιαπωνικές εταιρείες θα μετατοπίσουν τις δραστηριότητές τους σε άλλα μέρη, εάν δεν επιτευχθεί μια συμφωνία συμφέρουσα σε ό,τι έχει να κάνει με τους τελωνειακούς κανόνες ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ.

Η Honda έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στη Βρετανία έως το 2021, ενώ η Nissan ακύρωσε τα σχέδια να κατασκευάσει του X-Trail στο εργοστάσιο της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Advertisement