Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο «τουρισμός καυσίμων» θα τιμωρείται σε χώρα της ΕΕ

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο «τουρισμός καυσίμων» θα τιμωρείται σε χώρα της ΕΕ

ΝΕΑ

Ο «τουρισμός καυσίμων» θα τιμωρείται σε χώρα της ΕΕ

ΝΕΑ

Έως και 60% παραπάνω πληρώνουν τα καύσιμα  όσοι προέρχονται από τις γειτονικές χώρες.

Advertisement
Advertisement

Η Ουγγαρία, όπως και πολλές χώρες, προσπαθούν -αυτή την εποχή- να μειώσουν τον αντίκτυπο μιας οικονομικής ύφεσης. Έτσι, ένας τρόπος για να το κάνει αυτό είναι να χρεώσει περισσότερο τα καύσιμα σε οδηγούς που προέρχονται από άλλη χώρα (με ξένη άδεια κυκλοφορίας/πινακίδα).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέρος της οποίας είναι και η Ουγγαρία, χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως «μεροληπτική» και ζήτησε από τη χώρα να σταματήσει την επιπλέον χρέωση, η οποία μπορεί να φτάνει έως και 60% περισσότερο σε κόστος για να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους.

Ακόμα, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Victor Orban, εισήγαγε επιπλέον μέτρα που περιλαμβάνουν την φορολόγηση των «νέων κερδών» διαφόρων βιομηχανιών, όπως είναι οι τράπεζες και οι αεροπορικές εταιρείες. Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ισχυρίζεται ότι έχουν… απολαύσει τεράστια αύξηση κερδών μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι βιομηχανίες αυτές αντέδρασαν και διαφωνούν κάθετα.

Advertisement
Advertisement

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου και αυτό πρέπει να επιλυθεί» είπε ο Orban. Συνέχισε λέγοντας ότι θα πρέπει (οι εταιρείες) να επωμιστούν περισσότερο αυτό το βάρος, ώστε να μην το πληρώσουν οι ουγγρικές οικογένειες το ακριβό τίμημα.

Ο «τουρισμός καυσίμων» είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Οδηγοί από γειτονικές χώρες ταξιδεύουν αρκετά χιλιόμετρα για γεμίσουν το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου τους, καθώς και επιπλέον μπιτόνια. Φυσικά και συμφέρει μια τέτοια ενέργεια, αφού το κόστος ανά λίτρο μπορεί να φτάνει έως και -50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή: Καύσιμα που “καίνε” τον κινητήρα του ΙΧ
Απανωτές κλοπές αυτοκινήτων από τα εργοστάσια της Ford
Ποιοι έλαβαν 4,7 εκατομμύρια για καύσιμα;

Advertisement

 

 

Advertisement