Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο… Τυφώνας της Shadow Six

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο… Τυφώνας της Shadow Six

ΝΕΑ

Ο… Τυφώνας της Shadow Six

ΝΕΑ

Η Shadow Six Racing με έδρα τη Φλόριντα κατασκευάζει ένα δυνατό και ευέλικτο σκάφος που βασίζεται σε δύο πλωτήρες τζετ σκι και ένα Polaris RZR.

Advertisement
Advertisement

Από όχημα παντός εδάφους το Polaris RZR γίνεται ταχύπλοο των 145 χλμ./ώρα.

Το Polaris RZR είναι ένα ATV (όχημα παντός εδάφους) κατασκευασμένο σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις. Ο Ryan Goldberg δοκίμασε ένα Polaris RZR το 2015 σε μια επίσκεψή του στο Λας Βέγκας και αμέσως εντυπωσιάστηκε. Αγόρασε ένα αλλά κατάλαβε γρήγορα ότι δεν υπήρχαν αρκετές περιοχές στη Φλόριντα όπου θα μπορούσε να οδηγήσει το RZR (το οποίο δεν «βγάζει» πινακίδες κυκλοφορίας). Έτσι, ίδρυσε την εταιρεία Shadow Six Racing για να εφαρμόσει την τρελή ιδέα που είχε για το Polaris.

Advertisement
Advertisement

Αφαίρεσε τους τροχούς και τους αντικατέστησε με πλωτήρες παρόμοιους με αυτούς των τζετ σκι. Απόκτησε έτσι ένα σκάφος που ονόμασε Typhoon – και είναι απίστευτα γρήγορο.

Ο κ. Goldberg συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να συνδέσει τους πλωτήρες στο πλαίσιο με ένα σύστημα ανάρτησης στο οποίο χρησιμοποίησε  αμορτισέρ και ελατήρια της Fox. Ο Goldberg επισημαίνει ότι ακόμη και η οδήγηση σε γλυκό ή αλμυρό νερό απαιτεί διαφορετικές ρυθμίσεις. Σχεδίασε επίσης το σύστημα διεύθυνσης με τέτοιο τρόπο ώστε το AUV (Aquatic Utility Vehicle) του να παραμένει ευέλικτο και να μην ανατρέπεται ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.

Για να διατηρηθεί το Typhoon ελαφρύ και άκαμπτο, πολλά μέρη είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και τιτάνιο. Ο Goldberg χαίρεται που τα κομμάτια τιτανίου μπορούν να αντέξουν στο θαλασσινό νερό για δέκα χρόνια χωρίς να καταστραφούν από το αλάτι.

Advertisement

Η κίνηση προέρχεται από δύο κινητήρες Yamaha GP 1800R SVHO, οι οποίοι μαζί αποδίδουν 659 ίππους. Το Typhoon μπορεί έτσι να φτάσει ταχύτητες έως και 145 χλμ./ώρα (78 κόμβοι). Ο οδηγός ελέγχει και τους δύο κινητήρες μέσω δύο οθονών αφής που βρίσκονται στο ταμπλό από ανθρακονήματα.

Advertisement

Ο Goldberg θέλει να παράγει αρχικά 30 Typhoon ετησίως, αργότερα ακόμη και 100. Η τιμή για ένα Typhoon είναι 250.000 ευρώ. Ανάμεσα στους αγοραστές δεν βλέπει μόνο τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, αλλά και τις υπηρεσίες διάσωσης και τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Polaris RZR με κινητήρα Tesla (+video)
Τα ATV της Polaris στην υπηρεσία των κομάντος του στρατού
Ο Lewis Hamilton στην έρημο με ένα Polaris (vid)