Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο μοντέλο παρέμεινε στην κορυφή για 42η χρονιά στην Αμερική;

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο μοντέλο παρέμεινε στην κορυφή για 42η χρονιά στην Αμερική;

ΝΕΑ

Ποιο μοντέλο παρέμεινε στην κορυφή για 42η χρονιά στην Αμερική;

ΝΕΑ

Τα Pick-up οχήματα είχαν γι΄ ακόμα μια χρονιά την τιμητική τους στην αγορά της Αμερικής με την Ford να διατηρεί την πρώτη θέση…

Advertisement
Advertisement

Η αγορά της Αμερικής είναι γνωστό που έχει ιδιαίτερη αγάπη για τα Pick-up οχήματα η αλλιώς… αγροτικά όπως συνηθίζουμε να τα λέμε στην Ελλάδα. Γι ακόμα μία χρονιά και συγκεκριμένα για το 2023, τα μοντέλα που έκλεψαν την παράσταση αλλά και τις… πωλήσεις ήταν οχήματα αυτής της κατηγορίας.

Το αγαπημένο μοντέλο γι ακόμα μία χρονιά αναδείχτηκε το Ford F-Series. Η γνωστή σειρά των συγκεκριμένων Pick-up, όχι απλά βρέθηκε στην κορυφή αλλά διατηρήθηκε εκεί για 42η συνεχή χρονιά. Το αμερικάνικο μοντέλο σε όλες τις εκδοχές του, «πούλησε» 750.789 μονάδες αυξάνοντας τα ποσοστά του κατά 14,8% και έδειξε πως παραμένει ο βασιλιάς σε μία από τις πλέον απαιτητικές αγορές στον κόσμο.

Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ένα ακόμα αμερικάνικο Pick-up. Ο λόγος για το Chevrolet Silverado που διέθεσε 543.780 μονάδες και διατήρησε αρκετά ψηλά την General Motors. Να σημειώσουμε πως το Silverado κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 5,9%.

Advertisement
Advertisement

Βάθρο για το RAM

Το βάθρο συμπλήρωσε ένα ακόμα… Pick-up. Συγκεκριμένα το RAM που κατάφερε να διαθέσει 444.96 μονάδες, νούμερο που ήταν μειωμένο κατά 5%.

Σφήνα… η Toyota

Advertisement

Εντυπωσιακή αποδείχτηκε η πορεία του Toyota RAV4. Το ιαπωνικό μοντέλο έσπασε το… κατεστημένο των αμερικάνικων εταιρειών τερματίζοντας στην τέταρτη θέση με τις συνολικές πωλήσεις να αγγίζουν τις 434.943 μονάδες (αύξηση 8,8%).

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό

Advertisement

Τέλος στην πέμπτη θέση βρέθηκε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και συγκεκριμένα το Tesla Model Y. Το εν λόγω αυτοκίνητο που ήταν και το Νο1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό και στην Ελλάδα, κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις του στην Αμερική σε ποσοστό 56,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η βόμβα έσκασε: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025!
Η νέα Ford Mustang έρχεται στην Ελλάδα (+τιμές)
Το πιο ακριβό SUV στον κόσμο μάλλον ανήκει στον… Batman

Advertisement