Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O «θάνατος» της Viper δεν «σκοτώνει» το VLF Force 1

Ελλάδα 8:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O «θάνατος» της Viper δεν «σκοτώνει» το VLF Force 1

ΝΕΑ

O «θάνατος» της Viper δεν «σκοτώνει» το VLF Force 1

ΝΕΑ

Σε προηγούμενο άρθρο σας ενημερώσαμε για την απόφαση του FCA Group να δώσει τέλος στην εμπορική πορεία της Dodge Viper. Τι σημασία είχε όμως αυτό για το εντυπωσιακό VLF Force 1 του Henrik Fisker;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Θεωρητικά μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πως το εντυπωσιακό μοντέλο βασίζεται ουσιαστικά στην «οχιά». Ωστόσο, ο γνωστός σχεδιαστής και επιχειρηματίας, προσπάθησε να καθησυχάσει τους επίδοξους πελάτες του.

«Έχουμε πολλά οχήματα στη διάθεσή μας ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τη ζήτηση για το Force 1. Τα αγοράσαμε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο», είπε ο Fisker που μάζεψε… stock αγοράζοντας οχήματα από τον πρώην οδηγό αγώνων και συνεργάτη του, Ben Keating, που έχει αντιπροσωπεία της Dodge στο Τέξας!

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στο Automotive News, o Fisker έδωσε πολλές ακόμα λεπτομέρειες για το εντυπωσιακό μοντέλο του, στο οποίο έχει ήδη ξεκινήσει παραδώσεις. Κάθε όχημα κοστίζει $268,500 και συνολικά η παραγωγή θα φτάσει περίπου τα πενήντα κομμάτια.

Κάθε ένα, κρύβει στην καρδιά του των 8.4lt V10 κινητήρα της Viper που… λες και δεν ήταν από μόνος του αρκετός, έχει δεχθεί επιπλέον τονωτική ένεση! Έτσι προσφέρει 745 άλογα, 94.4 kgm ροπής, κάνει τα 0-100 σε λίγο περισσότερο από τα 3sec και έχει τελική ταχύτητα της τάξης των 350 km/h!

VLF-Force-1-a640