Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Schumacher ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο (video)

Ελλάδα 8:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Schumacher ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο (video)

FORMULA 1

Ο Schumacher ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο (video)

FORMULA 1

Είναι… μόδα τον τελευταίο καιρό να video-γραφήματα που παρουσιάζουν την εξέλιξη των πραγμάτων στο πέρασμα των χρόνων.

Advertisement
Advertisement

Είναι κάτι που έχουμε δει σε πολλούς τομείς και σήμερα σας παραθέτουμε το παράδειγμα των καλύτερα αμειβόμενων αθλητών στον κόσμο, την περίοδο 1990-2019. Εστιάζοντας προφανώς στους εκπροσώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ξεκινώντας λοιπόν από την εποχή που ο Mike Tyson ήταν απόγειο του, και οι ποδοσφαιριστές ήταν ακόμα φτωχοί συγγενείς, οι Ayrton Senna και Alain Prost ήταν στην πρώτη πεντάδα. Σύντομα ο Γάλλος τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητή αντικαταστάθηκε από τον Nigel Mansell ενώ ο Senna είχε ανέβει στην τρίτη θέση της λίστας λαμβάνοντας πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια! Η επιστροφή του Prost το 1993 τον τοποθέτησε ξανά στη λίστα, ενώ την επόμενη χρονιά βρέθηκε παραδόξως ψηλά ο Αυστριακός Gerhard Berger!

Ήταν το 1995 όταν ο παγκόσμιος πλέον πρωταθλητής της Formula 1, Michael Schumacher, έμπαινε στην πρώτη δεκάδα, με την άνοδό του να είναι ταχεία. Την επόμενη χρονιά είχε βρεθεί στην τρίτη θέση, πίσω από τους Michael Jordan και Mike Tyson, με τον θρυλικό μποξέρ να απολαμβάνει την τελευταία περίοδο κυριαρχίας του.

Advertisement
Advertisement

Το 1997 στην κορυφή βρισκόταν πλέον ο Jordan με έσοδα άνω των 77 εκατομμυρίων δολαρίων, με τους πυγμάχους Evander Holyfield και Oscar de la Hoya να πλασάρονται προσωρινά μπροστά από τον Schumi. Την επόμενη χρονιά τους «προσπέρασε» και άρχισε να πλησιάζει το κασέ του Jordan, προσπερνώντας τον πριν την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου με τη Scuderia Ferrari. Ήδη τότε, οι αμοιβές του φλέρταραν με τα 50 εκατομμύρια δολάρια και αυξάνονταν συνεχώς. Ήταν στα 66 εκατομμύρια όταν το 2002 εκτοπίστηκε από την κορυφή της λίστας από τον Tiger Woods. Και δεν βρέθηκε ξανά μπροστά από το θρύλο του γκολφ παρότι μετά τον τελευταίο του παγκόσμιο τίτλο, ο Schumacher είχε απολαβές που ξεπερνούσαν τα 77 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο!

Advertisement

Το 2005 έκανε την είσοδό του στο Top10 ο Valentino Rossi ενώ φτάσαμε στο 2007 για να δούμε άλλο πρόσωπο από την F1 κι αυτό ήταν του Kimi Raikkonen. Αξίζει αν σημειωθεί πως ο Schumi παρέμενε Νο2 στη λίστα παρότι είχε πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση! Το 2008, ως πρωταθλητής πλέον, ο Kimi ανέβηκε έως και τρίτος, προσπερνώντας τον Γερμανό, την ώρα που ο Woods λάμβανε το εξωπραγματικό ποσό των 112 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο!

Ο Schumacher επέστρεψε στη λίστα όταν επέστρεψε στη Formula 1 αλλά αυτή τη φορά φτάνοντας μέχρι την ένατη μόνο θέση. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2017 για να δούμε ξανά εκπρόσωπο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Top10 κι αυτός ήταν ο Lewis Hamilton που έκανε για λίγο την εμφάνισή του στη λίστα.

Advertisement

Περισσότερα, πατώντας play!

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher