Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O ψηφιακός διάκοσμος του νέου Audi Q4 e-tron

Ελλάδα 7:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O ψηφιακός διάκοσμος του νέου Audi Q4 e-tron

ΝΕΑ

O ψηφιακός διάκοσμος του νέου Audi Q4 e-tron

ΝΕΑ

Το νέο Audi Q4 e-tron προσφέρει εντυπωσιακό design και προηγμένες τεχνολογίες, ενώ το ψηφιακό περιβάλλον της καμπίνας “αγκαλιάζει” τους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του Audi Q4 e-tron και του Q4 Sportback e-tron είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο και ευάερο. Ο πίνακας οργάνων, στραμμένος προς τον οδηγό, ενσωματώνει δύο οθόνες, οι οποίες είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία. Το διακοσμητικό πλαίσιο επένδυσης στην πλευρά του συνοδηγού διατίθεται προαιρετικά με ένα καινοτόμο «τεχνητό ύφασμα» που περιέχει ένα ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών. Ένα ξεχωριστό οριζόντιο πάνελ φιλοξενεί τον μικρό μοχλό επιλογής των ταχυτήτων.

Αυτό που είναι πραγματικά επαναστατικό στο νέο μοντέλο είναι το τιμόνι του. Σχεδιασμένο με δύο διπλές ακτίνες, μόνο τα τέσσερα δαχτυλίδια στο κεντρικό του τμήμα θυμίζουν κάτι γνώριμο στον οδηγό. Οι άνω ακτίνες διαθέτουν επιφάνειες αφής σε εμφάνιση piano black με φωτιζόμενες λειτουργικές περιοχές που υποδεικνύουν τα αντίστοιχα ενεργά κουμπιά.

Advertisement
Advertisement

Ελαφρές προεξοχές τις καθιστούν ευκολότερες στη χρήση και τα κουμπιά παρέχουν απαλή απτική ανάδραση όταν πατηθούν. Όπως και στα smartphones, δεν υπάρχουν μόνο κινήσεις αφής αλλά και κινήσεις σάρωσης, για παράδειγμα για περιήγηση στις λίστες.

Η προαιρετικά θερμαινόμενη στεφάνη είναι πεπλατυσμένη τόσο στο κάτω όσο και στο πάνω τμήμα της – μια επιλογή που κάνει την εσωτερική ατμόσφαιρα να δείχνει ως πρόγευση μίας μελλοντικής εποχής. Τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και λειτουργίας ή αίσθησης, το νέο τιμόνι εκφράζει ξεκάθαρα τον φουτουριστικό χαρακτήρα του Q4 e-tron.

Advertisement

Το infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν κυρίως χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη αφής MMI, η οποία είναι διαθέσιμη σε μέγεθος 11,6 ιντσών. Ο φυσικός έλεγχος φωνής παρέχει την τρίτη λειτουργική διεπαφή.

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron προσφέρουν μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία χρήστη. Το πακέτο ενημέρωσης/ψυχαγωγίας στο ηλεκτρικό compact SUV είναι δομημένο σε τρία επίπεδα – από MMI σε MMI plus έως MMI pro. Διατίθενται διάφορες λειτουργίες ανάλογα με το επίπεδο διαμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της head-up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας και του Audi virtual cockpit plus. Τα προαιρετικά επίπεδα παρέχουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Audi connect, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου σχεδιασμού διαδρομών e-tron για την επεξεργασία της βέλτιστης διαδρομής που λαμβάνει υπ’ όψη της τη δημόσια υποδομή φόρτισης.

Advertisement

Για το ηχοσύστημα υπεύθυνη είναι η Sonos η οποία έκανε ειδική μελέτη για την Audi. Περιλαμβάνει οκτακάναλο ενισχυτή και Dolby surround ηχείο μαζί με εγκατάσταση ηχείων ανάλογα το μοντέλο και το επίπεδο εξοπλισμού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναβαθμίσεις επί πληρωμή για τα ηλεκτρικά Audi
Οι τιμές του Audi Q4 e-tron Sportback στην Ελλάδα
H Audi επιβεβαίωσε το τέλος των θερμικών κινητήρων