Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Πούτιν «γλεντά» ράλι πλουσιόπαιδων της Ρωσίας (+video)

Ελλάδα 8:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Πούτιν «γλεντά» ράλι πλουσιόπαιδων της Ρωσίας (+video)

ΝΕΑ

Ο Πούτιν «γλεντά» ράλι πλουσιόπαιδων της Ρωσίας (+video)

ΝΕΑ

Mία «επίδειξη» από νεαρούς πλούσιους και επιτυχημένους της Μόσχας είχε μία απρόσμενη κατάληξη.

Advertisement
Advertisement

Το τι επικρατεί στην Ρωσία υπό το καθεστώς του Πούτιν είναι μάλλον δύσκολο να αντιληφθούμε στην Δύση. Και οι ενδείξεις που παίρνουμε μας μπερδεύουν ακόμα περισσότερο.

Όπως στην περίπτωση των αυτοαποκαλούμενων “Rich and Successful”, μία ομάδα από πλουσιόπαιδα και νεαρούς εκατομμυριούχους επιχειρηματίες, οι οποίοι αποφάσισαν να επιδείξουν τον πλούτο τους και τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους της Μόσχας.

Το “πρόβλημα” είναι ότι τελικά μαζεύτηκαν πολλοί, πάνω από 170 supercars κάθε είδους. Και αυτό μάλλον αναστάτωσε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, προκαλώντας και την επέμβαση της αστυνομίας.

Advertisement
Advertisement

O εκατομμυριούχος των κρυπτονομισμάτων Alexei Khitrov ήταν αυτός που διοργάνωσε την συγκεκριμένη εκδήλωση επίδειξης με στόχο να γνωριστούν καλύτερα τα μέλη αυτής της ελίτ.

Η συμμετοχή ήταν περίπου 5.000 ευρώ και περιελάβανε ένα πρωινό και ένα πάρτι μετά, το οποίο προφανώς λόγω της επέμβασης της αστυνομίας δεν πρόλαβαν να απολαύσουν.

Τα 170 περίπου αυτοκίνητα που συγκεντρώθηκαν ήταν έτοιμα να κάνουν μία παρέλαση-επίδειξη μέσα στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία, η συγκέντρωση αυτή δεν είχε κάποια έγκριση.

Advertisement

Και αντίκεται στο νόμο που απαγορεύει κάθε είδους συγκεντρώσεις, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των απαγορεύσεων που έχει επιβάλει ο Πούτιν σε όλους τους αντιφρονούντες να συγκεντρώνονται στους δρόμους με τον φόβο της αποδοκιμασίας του πολέμου.

Advertisement

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, πολλά από τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, μεταξύ των οποίων δεκάδες Lamborghini, Rolls-Royce, Ferrari και Porsche, αλλά και Hummer H1, Bentley, Audi, BMW και Chevrolet Corvettes.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, πολλοί οδηγοί συνελήφθησαν ή μεταφέρθηκαν με χειροπέδες (ή συνοδεύτηκαν στο σπίτι τους, στην περίπτωση που ήταν δημόσια πρόσωπα ή συγγενείς γνωστών της ρωσικής κοινωνίας). Επτά από αυτούς έχουν ήδη καταδικαστεί σε 15 ημέρες κράτηση.

Οι υποστηρικτές του Πούτιν βρίσκουν αυτή την ποινή ως “χάδι” και υποστηρίζουν ότι αυτοί οι “επιτυχημένοι και πλούσιοι” θα πρέπει να σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας ώστε “να μπει το μυαλό τους στην θέση του”.

Advertisement

Ο διοργανωτής πάντως υποστηρίζει ότι η αστυνομία γνώριζε για την συγκέντρωση και οι αστυνομικοί ήρθαν απροειδοποίητα.

Πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο Πούτιν είναι αντίθετος σε ότι θυμίζει την Δύση, από την Harley Davidson που έχει μάλιστα και ο ίδιος, μέχρι την Lamborghini που την συνδέει με επίδειξη πλουτισμού.

Ο ίδιος βέβαια έχει στην κατοχή του πολλά ακριβά και “δυτικά” πράγματα, όπως ένα σούπερ-γιοτ αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως ο μέσος Ρώσος δεν γνωρίζει πολλά από αυτά. Και απλά υπακούει στην προπαγάνδα και στο κλίμα εκφοβισμού που επικρατεί, ακόμα και σε χαζοχαρούμενες εκδηλώσεις με supercars.

>

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Πούτιν θα στηρίξει τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία
Πως έκλεψε o Πούτιν δεκάδες επιβατικά αεροσκάφη δυτικών εταιριών;
Ο Πούτιν επαναφέρει τη… Σοβιετική Ένωση στους δρόμους