Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας του Toyota Aygo X

Ελλάδα 18:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας του Toyota Aygo X

ΝΕΑ

Ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας του Toyota Aygo X

ΝΕΑ

Το νέο Toyota Aygo X αποτελεί το νέο blue chip στην κατηγορία αφού εξελίχθηκε σε ολοκληρωμένο crossover με compact διαστάσεις και πολλά εφόδια.

Advertisement
Advertisement

Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος προκειμένου να κατέβετε άνετα στην παραλία το καλοκαίρι και νέες σύγχρονες τεχνολογίες που προέρχονται από μεγαλύτερα αυτοκίνητα, το Aygo X συστήνεται εκ νέου στο φιλοθεάμον νεανικό κυρίως κοινό.

Η νέα και πιο άκαμπτη πλατφόρμα “GA-B” του προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με πριν αλλά και πιο άνετους χώρους στο προσεγμένο εσωτερικό.

Η αύξηση του πλάτους σηματοδότησε και την ενίσχυση της ευρυχωρίας της καμπίνας , με την απόσταση των καθισμάτων του συνοδηγού και του οδηγού μεγαλώνει κατά 20 χλστ. αυξάνοντας τον χώρο για τους αγκώνες τους κατά 45 χλστ. Εκ των κορυφαίων στην κατηγορία (A-Segment) είναι και ο χώρος αποσκευών που αυξήθηκε κατά 60 λίτρα, φτάνοντας πλέον τα 231 λίτρα ώστε να χωρούν και οι κατάλληλες αποσκευές.

Advertisement
Advertisement

Ο κύκλος στροφής του νέου Toyota Aygo X δεν ξεπερνά τα 4,7 μέτρα διευκολύνοντας τα μέγιστα στην κυκλοφορία εντός πόλης, ενώ η απόσταση από το έδαφος προσφέρει επίσης και εξαιρετική εποπτική ορατότητα.

Το Aygo X προσφέρεται σε μια μεγάλη παλέτα χρωματικών επιλογών (Cardamom, Chilli, Ginger και Juniper) οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν μάλιστα με μαύρη οροφή η οποία αναβαθμίζει περαιτέρω την εικόνα του νέου crossover.

Advertisement

Περνώντας τώρα στο φιλόξενο εσωτερικό συναντάμε την σύγχρονη HD οθόνη αφής 9,0” για το σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect, συμπεριλαμβανομένου επίσης του έξυπνου συστήματος in-cloud πλοήγησης με ταυτόχρονη δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων. Ότι καλύτερο δηλαδή για τον εκδρομικό χαρακτήρα του νέου Aygo X.

Κινητήρια δύναμη του μικρού θαυματουργού Toyota αποτελεί ο δοκιμασμένος 1.000αρης 3κύλινδρος βενζίνης των 72 PS/ 93 Nm, ο οποίος συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, είτε με αυτόματο CVT κιβώτιο.

Advertisement

Η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 4,7 λτ./100 χλμ. (βάσει WLTP) και οι εκπομπές CO2 στα μόλις 107 γρμ./χλμ., γεγονός που σημαίνει πως εξαιρείται από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Δεν θα μπορούσε βέβαια να απουσιάζει η νευραλγικής σημασίας ομπρέλα ασφαλείας της Toyota που συνοδεύει και τα μεγαλύτερα αλλά και ακριβότερα μοντέλα της.

Advertisement

Έτσι το «παρών» δίνει η δέσμη συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αισθητήρες καμερών καθώς και σύστημα αποφυγής σύγκρουσης (Pre-Collision System) με εντοπισμό οχημάτων ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.

Το Aygo X υιοθετεί επίσης το σύστημα ανίχνευσης πεζών (μέρα/ νύχτα) και ποδηλατών (μέρα), όπως και τις σημαντικές τεχνολογίες Collision Mitigation Support, ενεργό Cruise Control, αλλά και το σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Εκτός όμως από την ενεργητική ασφάλεια του νέου Aygo X βαρύτητα δόθηκε και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, πολύ σημαντικός για ένα μικρό αυτοκίνητο. Στο αμάξωμα του Aygo X λοιπόν συναντάμε εκτός των άλλων και τις κατάλληλες δομικές ενισχύσεις οι οποίες αναλαμβάνουν να μειώσουν δραστικά τις δυσμενείς επιπτώσεις στην περίπτωση μιας πιθανής σύγκρουσης.

Το Toyota Aygo X έχει τις πειστικές απαντήσεις σε κάθε δύσκολο ερώτημα. Και compact και crossover και στιλάτο και Toyota, με ότι φυσικά θετικό συνεπάγεται αυτό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Aygo X: Το απόλυτο μικρό crossover
Πόσο κοστίζει το Toyota Aygo X στην Ελλάδα;
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota Aygo X