Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Πάπας κινείται με υδρογόνο

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Πάπας κινείται με υδρογόνο

ΝΕΑ

Ο Πάπας κινείται με υδρογόνο

ΝΕΑ

Ο κατά κόσμον Μάριο Μεργκόλιο στέλνει ένα δυνατό οικολογικό μήνυμα κινούμενος σε ένα ειδικά διαμορφωμένο υδρογονοκίνητο Toyota Mirai.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που ο Πάπας Φραγκίσκος ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Βατικανό (13 Μαρτίου 2013), διαφάνηκε πως δεν έμοιαζε με κανέναν προκάτοχό του. Αυτό διότι πέρα από θρησκευτικός ηγέτης είναι και ένας πολιτικά βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος.

Μόλις πρόσφατα, βέβαια, απέδειξε πως χαρακτηρίζεται και από έντονες περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Απόδειξη συνιστά το γεγονός πως θα κινείται με ένα αυτοκίνητο με κυψέλες υδρογόνου.

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο Toyota Mirai, το οποίο παραδόθηκε με τη μορφή δώρου στο περιθώριο του Συνεδρίου Καθολικών Επισκόπων, στην Ιαπωνία. Ο κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είχε δώσει το «παρών» στο Συνέδριο τον περασμένο Νοέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Το τροφοδοτούμενο από υδρογόνο όχημα φέρει μήκος 5,1 μ., ενώ το ύψος του ανέρχεται σε 2.7 μ., ελέω της τοποθέτησης μιας ειδικής οροφής που καθιστά τον Πάπα ορατό στο ποίμνιό του. Το όχημα βασίζεται στην τρέχουσα γενιά του υδρογονοκίνητου Toyota Mirai, η οποία προσφέρει γύρω στα 500 χλμ αυτονομίας, ενώ το μοναδικό πράγμα που εκλύεται είναι νερό.

Η διαφορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων συγκριτικά με υδρογονοκίνητα έγκειται στο ότι το υδρογόνο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω χημικής αντίδρασης. Στον αντίποδα, τα ηλεκτρικά, πρώτα αποθηκεύουν ενέργεια που παράγεται αλλού (σ.σ. στις μπαταρίες ιόντων λιθίου) και τη χρησιμοποιούν για την κίνηση του οχήματος.

Advertisement

Οι άνθρωποι της Toyota έχουν αφιερώσει πολλές εργατοώρες στην ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας οχημάτων, αλλά λόγω του υψηλού κόστους απόκτησης δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους καταναλωτές.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Η Jaguar Land Rover εξελίσσει υδρογονοκίνητο SUV

Audi και Hyundai θα συνεργαστούν επάνω σε τεχνολογία ενεργειακών κυψελών

Advertisement

Toyota: Κυκλοφόρησε το 1ο λεωφορείο στην Ιαπωνία με κυψέλες υδρογόνου