Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Jaguar Land Rover εξελίσσει υδρογονοκίνητο SUV

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar Land Rover εξελίσσει υδρογονοκίνητο SUV

Mobility

Η Jaguar Land Rover εξελίσσει υδρογονοκίνητο SUV

Mobility

Η Jaguar Land Rover έχει ξεκινήσει πλάνο εξέλιξης ενός SUV μοντέλου με κυψέλες καυσίμου σε συνεργασία με εταιρείες τεχνολογίας και κρατική χρηματοδότηση.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar Land Rover μελετά την ανάπτυξη ενός οχήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου στο πλαίσιο ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση με 81,24 εκατομμυρίων ευρώ που αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Το πρόγραμμα αυτό, είναι γνωστό ως Project Zeus και η JLR στο πλαίσιο αυτού, συνεργάζεται στην τεχνολογία με διάφορες εταιρείες που έχουν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems και UKBIC. Το project αυτό μόλις έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια με τις τέσσερις εταιρείες να διαδραματίζουν ρόλο στην αξιολόγηση, ανάλυση και ανάπτυξη ιδιαίτερης τεχνολογίας για την εκμετάλλευση του υδρογόνου. Μια τέτοια μέθοδος θα επιτρέψει στην τεχνολογία να εισαχθεί στην αγορά πολύ πιο γρήγορα από ότι εάν η JLR αναλάμβανε εξ ολοκλήρου την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Ένα έγγραφο που εκδόθηκε από το Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής ανέφερε: «Σε συνεργασία με συνεργάτες παγκόσμιας κλάσης έρευνας και βιομηχανίας, η Jaguar Land Rover αναπτύσσει ένα πρωτότυπο όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Με το πρωτότυπο αυτό, θα έχουν τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τους μηδενικούς ρύπους από την εξάτμιση του αυτοκινήτου, με τα πλεονεκτήματα της μεγάλης αυτονομίας, της γρήγορης εναναπλήρωσης με καύσιμο, τις αυξημένες δυνατότητες ρυμούλκησης και κίνησης εκτός δρόμου”. Η JLR έστρεψε την προσοχή της στα οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος της, της Jaguar I-Pace και αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με αρκετούς τρόπους.