Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O οδηγός ενός Tesla Model 3 χάνει το… φως του την χειρότερη στιγμή (+video)

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O οδηγός ενός Tesla Model 3 χάνει το… φως του την χειρότερη στιγμή (+video)

ΝΕΑ

O οδηγός ενός Tesla Model 3 χάνει το… φως του την χειρότερη στιγμή (+video)

ΝΕΑ

H λειτουργία της αυτόματης μεγάλης σκάλας στα φώτα είναι ένα από τα πολυδιαφημισμένα συστήματα που παρέχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Στην περίπτωση του Tesla Model 3 όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Πολλά και σύνθετα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού γεμίζουν τα προσπέκτους και τους καταλόγους με τον εξοπλισμό κάθε νέου αυτοκινήτου. Μεταξύ αυτών και η αυτόματη ρύθμιση της μεγάλης σκάλας των φώτων, η οποία σε αρκετές μάρκες έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης και αξιοπιστίας.

Ένα video όμως που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει ότι ακόμα και αυτό το σχετικά απλό σύστημα, έχει περιθώρια βελτίωσης. Και μάλλον επανασχεδίασης, όταν πρόκειται για αυτοκίνητα της Tesla.

To video έχει καταγραφεί στην Σουηδία και όπως βλέπουμε το Tesla κινείται με μία λογική ταχύτητα και με την μεγάλη σκάλα ενεργοποιημένη, καθώς δεν υπάρχει αυτοκίνητο εμπρός ούτε στο αντίθετο ρεύμα.

Advertisement
Advertisement

Όμως τον δρόμο φαίνεται ότι έρχεται να διασχίσει ένα μεγάλο ζώο. Η κάμερα που αντιλαμβάνεται την κίνηση εμπρός το εντοπίζει. Και την πιο κρίσιμη και ακατάλληλη στιγμή κατεβάζει τα φώτα στην μεσαία σκάλα, θεωρώντας ότι πρόκειται για κάποιο αντικείμενο που δεν πρέπει να τυφλωθεί με την μεγάλη σκάλα.

Ευτυχώς ο οδηγός είχε προλάβει να δει την τελευταία στιγμή το τεράστιο ζώο και κατάφερε να αποφύγει την σύγκρουση που θα ήταν σφοδρή και με καταστροφικά αποτελέσματα για το αυτοκίνητο.

Advertisement

Το περιστατικό δείχνει ξεκάθαρα κάποια σοβαρή δυσλειτουργία του συστήματος της αυτόματης ρύθμισης της μεγάλης σκάλας στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και πιθανόν στο σύστημα που διαθέτει η Τesla στο Model 3.

Πάντως το σύστημα αυτό όπως εφαρμόζεται σε άλλες εταιρίες και ιδίως σε premium γερμανικά μοντέλα με σύνθετες λειτουργίες και δεκάδες παραμέτρους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και διευκολύνει σημαντικά τον οδηγό σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Advertisement

Πάντα όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ιδίως σε τέτοιες συνθήκες όπου ένας μεγάλο (ή και μικρό) ζώο και η απρόβλεπτη συμπεριφορά του μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο γρήγορα φορτίζει ένα Tesla; (+video)
«Τρέχει» να απενεργοποιήσει τη λειτουργία video games η Tesla
Ανατίναξε με 30 kg δυναμίτη το Tesla του (+video)

Advertisement