Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyperion XP-1: Supercar με κυψέλες υδρογόνου

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyperion XP-1: Supercar με κυψέλες υδρογόνου

ΝΕΑ

Hyperion XP-1: Supercar με κυψέλες υδρογόνου

ΝΕΑ

Μετά την ηλεκτροκίνηση τα εναλλακτικά καύσιμα έρχονται ως μια ακόμα σανίδα σωτηρίας για το μέλλον των supercars με το πρωτοποριακό Hyperion XP-1 να είναι ένα από τα πρώτα που αξιοποιούν τις ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επιβίωση των supercars με την παραδοσιακή μορφή που τα έχουμε συνηθίσει, ήτοι με πολυκύλινδρους κινητήρες μεγάλης χωρητικότητας. Κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σίγουρη απάντηση σε αυτό, όμως από την άλλη πλευρά είναι δεδομένο πως τα supercar και τα hypercar θα συνεχίσουν να υπάρχουν στη ζωή μας.

Το Hyperion XP-1 είναι ένα από αυτά τα αυτοκίνητα που δείχνουν την εναλλακτική παρουσία των μελλοντικών supercar. Τροφοδοτείται από ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου και είχε αποκαλυφθεί την περασμένη χρονιά και επανεμφανίστηκε στην φετινή εικονική έκθεση τεχνολογίας CES ενώ πλέον το πρωτότυπο εξέλιξης έχει απαθανατιστεί στους δρόμους του Λας Βέγκας.

Hyperion XP1

Advertisement
Advertisement

Η Hyperion προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τις λεπτομέρειες της τεχνολογίας των ενεργειακών κυψελών η οποία σύμφωνα με την εταιρία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την NASA.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως το αυτοκίνητο χάρη στην υψηλή ενεργειακή απόδοση των κυψελών υδρογόνου θα έχει αυτονομία που θα αγγίζει τα 1.600 χιλιόμετρα τη στιγμή που οι επιδόσεις θα είναι εντυπωσιακές ακόμα και για supercar καθώς για παράδειγμα το 0-100 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνεται σε 2,2’’. Τα πρώτα Hyperion XP-1 αναμένεται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους το 2022 αν και ακόμα η τεχνολογία υδρογόνου δεν είναι δεδομένο πότε θα αποκτήσει λειτουργική υπόσταση με την δημιουργία αρκετών σταθμών ανεφοδιασμού.

Hyperion XP1

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Ένας επίτιμος καλεσμένος πίσω από το Rimac C_Two (video)

Advertisement

McLaren Artura: Η νέα υβριδική McLaren (+video)

Ιδού το τελευταίο μοντέλο του Pagani Huayra Roadster (video)

 

Advertisement