Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο NHTSA δεν ένεκρινε μεμονωμένους ήχους για ηλεκτρικά

Ελλάδα 17:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο NHTSA δεν ένεκρινε μεμονωμένους ήχους για ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ο NHTSA δεν ένεκρινε μεμονωμένους ήχους για ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ («NHTSA») απέρριψε την πρόταση των κατασκευαστών για τους ήχους των ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, τα ηλεκτρικά οχήματα δεν παράγουν αντιληπτό μηχανικό θόρυβο όταν κινούνται και το ίδιο ισχύει και για τα plug-in υβριδικά όταν αυτά μετακινούνται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα τους, με χαμηλή ταχύτητα.

Για λόγους προστασίας των πεζών και των δικυκλιστών, αλλά και για να κάνουν έγκαιρα γνωστή την παρουσία του οχήματος στους παρευρισκόμενους, οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν επιλέξει κάποιους ήχους που θα παράγονταν μέσω ηχείου για να προειδοποιούν ότι πλησιάζουν προς αυτούς.

Advertisement
Advertisement

Οι ήχοι δεν ήταν τυποποιημένοι και –δυνητικά– κάθε εταιρεία είχε την ευχέρεια να επιλέξει να χρησιμοποιήσει αυτόν που ήθελε. Ωστόσο, ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ («NHTSA») αποφάσισε ότι χρειάζεται να μπει μια νόρμα για το είδος του ήχου που θα χρησιμοποιείται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο αμερικανικός Οργανισμός αφήνει ελεύθερη την επιλογή αυτού, ωστόσο δεν προκρίνει να είναι κάποιος ο οποίος μιμείται ή θυμίζει φωνή ζώου ή κάποιον άλλο φυσικό ήχο. Κι αυτό επειδή σε μια τέτοια περίπτωση ίσως μπερδέψει τα άτομα με προβλήματα όρασης τα οποία πιθανόν να εκτιμήσουν ότι πρόκειται για κάποιο ζώο και όχι για όχημα που έρχεται προς το μέρος τους με σχετική ταχύτητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεγάλη έρευνα της NHTSA για προβληματικούς αερόσακους
H NHTSA περιμένει ανάκληση από την Tesla
Ανταμοιβή μαμούθ από την NHTSA σε πληροφοριοδότη