Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H NHTSA περιμένει ανάκληση από την Tesla

Ελλάδα 16:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H NHTSA περιμένει ανάκληση από την Tesla

ΝΕΑ

H NHTSA περιμένει ανάκληση από την Tesla

ΝΕΑ

Η Εθνική Διεύθυνση για την Ασφάλεια της Κυκλοφορίας στους Αυτοκινητόδρομους έστειλε μια επιστολή στην Tesla ζητώντας τα… ρέστα για την καθυστέρηση επί της ανάκλησης που έπρεπε να έχει εκδώσει για τα προβλήματα με το Autopilot.

Advertisement
Advertisement

Η καθυστέρηση στην ανάκληση των μοντέλων με το προβληματικό λογισμικό του συστήματος Autopilot, έφερε την αντίδραση της NHTSA.

Το Σεπτέμβριο, η αυτοκινητοβιομηχανία έστειλε μια ενημέρωση ΟΤΑ (Over The Air) στα οχήματά της, η οποία φέρεται να είχε ως στόχο την αναβάθμιση του λογισμικού που επιτρέπει σε κάθε μοντέλο που φέρει το Autopilot, να εντοπίσει ακινητοποιημένα οχήματα στην άκρη του δρόμου. Η ενημέρωση ακολούθησε την έρευνα της NHTSA για το σύστημα Autopilot μετά τα 12 ατυχήματα που σημειώθηκαν με οχήματα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Advertisement
Advertisement

Με μια πρόσφατη επιστολή της, η NHTSA ρώτησε την αυτοκινητοβιομηχανία σχετικά με την ενημέρωση, δηλώνοντάς της ξεκάθαρα πως ο νόμος απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ζητήσουν ανάκληση. Αυτό υποδηλώνει ότι η ρυθμιστική αρχή πιστεύει πως η Tesla έπρεπε να είχε εκδώσει ανάκληση για να συμμορφωθεί με τον νόμο. Η εταιρεία έχει προθεσμία έως την 1η Νοεμβρίου για να απαντήσει στη συγκεκριμένη επιστολή και να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από την απόφαση να μην προβεί σε ανάκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Επόμενος στόχος η Gigabeer (+video)
Crash tests: Η Tesla σμπαραλιάζει τα αυτοκίνητά της (+video)
Ο NHTSA ερευνά τα αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος με Tesla

Advertisement

 

 

Advertisement