Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O νέος V6 της Ferrari είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν της  Maserati

Ελλάδα 20:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O νέος V6 της Ferrari είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν της Maserati

ΝΕΑ

O νέος V6 της Ferrari είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν της Maserati

ΝΕΑ

H Maserati MC20 εφοδιάζεται με V6 κινητήρα twin-turbo 3,0 και περίπου με τα ίδια χαρακτηριστικά εμφανίζεται και ο αντίστοιχος της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Για να λύσει την παρεξήγηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας από το Maranello αναφέρει πως η Ferrari δεν αντιγράφει κανέναν- ούτε καν την ομόσταυλη Maserati.

Ο twin turbo V6 κινητήρας της 296 GTB, έχει χωρητικότητα 2.992 κ.εκ. ενώ αμφότεροι έχουν διάμετρο και διαδρομή κυλίνδρων 88 και 82 χιλιοστά αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως οι δύο κινητήρες έχουν σίγουρα πολλά κοινά- κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει η πλευρά της Ferrari. Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Michael Leiters, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε Βρετανικό περιοδικό, τόνισε πως οι δύο V6 κινητήρες είναι τελείως «άσχετοι» και διαφορετικοί μεταξύ τους. «Η Ferrari δεν αντιγράφει κανέναν ή δεν παίρνει τίποτα από άλλη εταιρεία. Αυτή η πρακτική είναι κοινός τόπος για τη Ferrari εδώ και πολλά χρόνια».

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση της MC20 αντίστοιχα, οι άνθρωποι της Maserati είχαν κάνει λόγο για «100% νέο κινητήρα από τη Maserati». Αυτό που αξίζει να αναφερθεί, είναι πως ο κινητήρας της Ferrari έχει περιεχόμενη γωνία 120 μοίρες, ενώ ο αντίστοιχος της Maserati έχει περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και διαφορά στην απόδοση  με τον κινητήρα της 296 GTB χωρίς την υβριδική υποβοήθηση, εμφανίζει 33 περισσότερους ίππους από το αντίστοιχο του MC20, δηλαδή 663 έναντι 630. Αμφότερες οι εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν τα V6 σύνολά τους, για περισσότερα από ένα μοντέλα, με τη Maserati να έχει στα πλάνα της τη χρήση του κινητήρα και στη νέα γενιά της Gran Turismo, ενώ η Ferrari το δικό της V6 περιμένουμε να το δούμε και κάτω από το καπό της Purosangue.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20; (video)
Ferrari 296 GTB vs Maserati MC20: Πόσο ίδιες αλλά και πόσο διαφορετικές
Μύκονος: Ferrari στην Ψαρού και Urus στον Πάνορμο!

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement