Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Musk έκανε φιλανθρωπία 5,7 δισ. στον… εαυτό του!

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Musk έκανε φιλανθρωπία 5,7 δισ. στον… εαυτό του!

ΝΕΑ

Ο Musk έκανε φιλανθρωπία 5,7 δισ. στον… εαυτό του!

ΝΕΑ

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα ανθρώπων όπως ο Elon Musk κρύβει πολλές φορές κάποια ένοχα μυστικά.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του 2021, τα ΜΜΕ στην Αμερική κάλυψαν μία ακόμα από τις εντυπωσιακές κινήσεις του Elon Musk. Ο πολυπράγμων επιχειρηματίας και ο πλουσιότερος -τότε- άνθρωπος του κόσμου είχε ανακοινώσει ότι κάνει μία φιλανθρωπική δωρεά ύψους 5,7 δισ. δολαρίων.

Εκείνη την εποχή δεν είχε γίνει γνωστό που πήγαν τα χρήματα. Όμως μόλις πρόσφατα, το πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε ότι ο Musk είχε στείλει μετοχές της Tesla, αξίας 5,74 δισ. δολαρίων στην δική του φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο λόγος που έγινε αυτό είναι για να αποφύγει ο Musk την φορολόγηση του συγκεκριμένου ποσού, επιλέγοντας να στείλει τα χρήματα στο δικό του ίδρυμα, το οποίο διαχειρίζεται διάφορα ποσά προς διάφορες οργανώσεις των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η δωρεά είχε παραμείνει κρυφή μέχρι σήμερα για προφανείς λόγους. Το ίδρυμα Musk υποστηρίζει ότι έχει ξοδέψει από όλα αυτά τα χρήματα μόλις 160 εκατ. δολάρια σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Η φιλανθρωπία του Musk πάντως αφορά περισσότερο την… τσέπη του, και την μείωση των φόρων που θα έπρεπε να καταβάλει.

Advertisement

Η είδηση αυτής της “δωρεάς” ήρθε σε μία μάλλον δύσκολη περίοδο για τον Musk ο οποίος δέχεται αρκετά πυρά για τις πρόσφατες αποφάσεις του.

Οι μέτοχοι της Tesla τον κατηγορούν ότι έχει δώσει όλο το ενδιαφέρον του στο Twitter και η διαρκής ενασχόληση μαζί του έχει αλλάξει προς το χειρότερο την γνώμη που έχουν οι Αμερικανοί για αυτόν.

Advertisement

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι η μετοχή της εταιρίας έχει πέσει κατά 50% από τον περασμένο χρόνο και σχεδόν 29% από τότε που αγόρασε το Twitter.

Μάλιστα, ο Musk έχει πάψει να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, χάνοντας την θέση του από τον Bernard Arnault, συνιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λάθη του Musk που μπορεί να φέρουν το τέλος της Tesla
Στρατηγικές κινήσεις ανάπτυξης από τον Elon Musk
Μπαστούνια στην Ευρώπη για τον Elon Musk

Advertisement