Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο «Μεγάλος Αδελφός» σας παρακολουθεί!

Ελλάδα 23:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Μεγάλος Αδελφός» σας παρακολουθεί!

ΝΕΑ

Ο «Μεγάλος Αδελφός» σας παρακολουθεί!

ΝΕΑ

Η περιφέρεια της Ουάσιγκτον επιστρατεύει πρόγραμμα Big Brother, για να ελέγξει τους… επίφοβους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών, τα πράγματα για τους οδηγούς που δεν ακολουθούν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αρχίζουν να ζορίζουν επικίνδυνα.

Η περιφέρει της αμερικανικής πρωτεύουσας, εγκαινιάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα στέλνει εξατομικευμένα μηνύματα σε άτομα που πιστεύει ότι κινδυνεύουν να εμπλακούν σε σοβαρό δυστύχημα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί εντελώς το ενδεχόμενο.

Το έργο διευθύνεται από το Τμήμα Μεταφορών της DC και το The Lab @DC, ως μέρος του District’s Vision Zero.

Advertisement
Advertisement

Η πρωτοβουλία επιδιώκει να εξαλείψει όλους τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην πόλη και το πιο πρόσφατο μέτρο που θεσπίστηκε στο όνομά της ,βρίσκεται κάπου μεταξύ της δίωξης μελλοντικών εγκλημάτων και της γονικής μέριμνας σε νέα ηλικία.

Η περιφέρεια χρησιμοποιεί πληροφορίες που συλλέγονται από το σύστημα Automated Traffic Enforcement (ATE) για να δημιουργήσει ένα στατιστικό μοντέλο που προβλέπει την πιθανότητα εμπλοκής ενός οδηγού σε ατύχημα.

Λέει ότι το σύστημα τραβάει φωτογραφίες της πινακίδας ενός οδηγού όταν ανάβουν κόκκινα φανάρια, περνούν από πινακίδες Stop ή ορίων ταχύτητας.

Advertisement

Αν και το κόστος του έργου δεν έχει αποκαλυφθεί, οι εκπρόσωποι είπαν ότι κοστίζει λιγότερο από τις παραδοσιακές τακτικές αστυνόμευσης, γεγονός που θα μπορούσε να το καταστήσει ελκυστική ιδέα για πόλεις σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπορούν οι κάμερες να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια;
Η οδική ασφάλεια στην Ελλάδα επανέρχεται σε «πρώτο πλάνο»
Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας!

Advertisement