Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η οδική ασφάλεια στην Ελλάδα επανέρχεται σε «πρώτο πλάνο»

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η οδική ασφάλεια στην Ελλάδα επανέρχεται σε «πρώτο πλάνο»

ΝΕΑ

Η οδική ασφάλεια στην Ελλάδα επανέρχεται σε «πρώτο πλάνο»

ΝΕΑ

Στην Koilakos S.A. υπάρχει μία βασική προτεραιότητα, η οποία περιλαμβάνει την ευαισθητοποίηση και την προσήλωση για την εξάλειψη των οδικών ατυχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Τα θέματα οδικής ασφάλειας, αλλά και της ασφάλειας στις μεταφορές γενικότερα, έχουν επανέλθει δυναμικά στη δημόσια συζήτηση.

Αφορμή γι’ αυτό δεν αποτελούν μόνο οι εξελίξεις στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, αλλά και τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τα οδικά ατυχήματα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτά, δύο άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στο δρόμο και τρεις τραυματίζονται σοβαρά.

Σημαντική αύξηση των τροχαίων στη χώρα μας

Advertisement
Advertisement

Το 2022 αποτέλεσε μία χρονιά όπου παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των τροχαίων στην Ελλάδα κατά 7.1%. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός τους ανήλθε σε 11.200 τροχαία από 10.455 της προηγούμενης.

Αύξηση της τάξης του 1,8% παρουσίασε και ο αριθμός των νεκρών, ο οποίος ανέβηκε στους 635 από τους 624 της προηγούμενης χρονιάς.

Όσον αφορά τώρα τους τραυματίες, 636 έναντι 610 της προηγούμενης χρονιάς ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση, ενώ οι ελαφρώς τραυματισμένοι έφτασαν τους 12.553 από 11.746.

Advertisement

Τα τροχαία αποτελούν κύρια αιτία θανάτου νέων ανθρώπων

Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν παγκοσμίως την 1η αιτία θανάτου σε ηλικίες μεταξύ 5 έως 29 ετών. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που επισημαίνει και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που ξεκινά στις 15 Μαΐου.

Advertisement

Εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι νέοι ηλικίας 15 έως 30 ετών αντιπροσωπεύουν το 25% των τροχαίων θανάτων στη Γηραιά Ήπειρο.

Μένουμε ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα οδικής ασφάλειας!

Advertisement

Στην Koilakos S.A. υπάρχει η άποψη ότι το επίπεδο οδικής ασφάλειας σε μία χώρα αποτελεί δείκτη πολιτισμού της. Γι’ αυτό και τα στελέχη της εταιρίας παραμένουν πάντα ενημερωμένα και ευαισθητοποιημένα σε σχέση με τρόπους που έχουν στόχο τη βελτίωσή τους.

Στα πλαίσια αυτά, υπενθυμίζεται πάνω απ’ όλα η αξία της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, η οποία και μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, επισημαίνεται η σημασία των τακτικών service ενός αυτοκινήτου από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, τα οποία και συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής κατάστασης και κατά συνέπεια του υψηλού προσφερόμενου επιπέδου ασφαλείας που προσφέρονται στους επιβάτες.

Από κει και πέρα, το κράτος οφείλει με τη σειρά του να εκσυγχρονίζει διαρκώς το οδικό του δίκτυο τόσο εντός όσο και εκτός πόλεων, εξασφαλίζοντας ασφαλείς δρόμους που πληρούν τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Γιατί η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας!