Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Μασκ ενημερώνει για την προσθετική τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Μασκ ενημερώνει για την προσθετική τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

ΝΕΑ

Ο Μασκ ενημερώνει για την προσθετική τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

ΝΕΑ

Το μεγάλο στοίχημα του Ίλον Μασκ με τη Neuralink και τα πειράματά της σε ανθρώπους πηγαίνει καλά. Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Πριν περίπου έναν χρόνο, το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (FDA) έδωσε στη Neuralink το πράσινο φως να ξεκινήσει τα πρώτα της πειράματα σε ανθρώπους.

Εύλογα, η ανησυχία γύρω από αυτήν την είδηση ήταν πολύ μεγάλη. Ο Ίλον Μασκ όμως, μοιάζει ήρεμος και ενημερώνει τον κόσμο για την κατάσταση μέσω του -επίσης δικού του- X (πρώην Twitter).

Η Neuralink ξεκίνησε πειράματα προσθετικής τσιπ σε μαϊμούδες το 2022, κάνοντας μάλιστα επίδειξη της διαδικασίας. Αυτό εξόργισε τους φιλόζωους, επομένως ο Μασκ είπε να γίνει προσπάθεια να διεξαχθεί το πείραμα σε άνθρωπο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς πρόσφατα και την ακριβώς επόμενη ημέρα, ενημέρωσε ότι η ανάρρωσή του ανθρώπου στον οποίο έγινε η προσθετική τσιπ προχωράει καλά.

Advertisement

Επίσης, όντας πάντα αισιόδοξος, είπε ότι τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά. Πάντως, η όλη ενημέρωση ήρθε από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Μασκ στα social media και όχι από την ίδια τη Neuralink, γεγονός που μας κάνει δύσπιστους.

Advertisement

Ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε επίσης το πρώτο επίσημο προϊόν της Neuralink, το Telepathy. Αυτό υποτίθεται ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ελέγχουν το κινητό ή τον υπολογιστή τους μόνο με τη σκέψη.

Βέβαια, σε αυτό εμπεριέχονται κίνδυνοι, έτσι πρόχειρα που το διαβάζουμε.  Ο Ίλον Μασκ πάντως, τονίζει ότι οι πρώτοι χρήστες του Telepathy θα είναι άνθρωποι που έχουν χάσει τα άκρα τους και έχουν περισσότερη ανάγκη μία τέτοια συσκευή από τον μέσο άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ουρές χιλιάδων εθελοντών για να βάλουν το Μασκ τσιπάκι στον εγκέφαλό τους
Που θα κατασκευάζεται το πιο φτηνό Tesla;
Οι… αταξίες του Μάσκ προκαλούν πρόβλημα στην Tesla