Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι… αταξίες του Μάσκ προκαλούν πρόβλημα στην Tesla

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι… αταξίες του Μάσκ προκαλούν πρόβλημα στην Tesla

ΝΕΑ

Οι… αταξίες του Μάσκ προκαλούν πρόβλημα στην Tesla

ΝΕΑ

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο σύμφωνα με τα οποία ο Ίλον Μάσκ φέρεται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών δημιουργεί προβλήματα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία ξεκίνησε από δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο ο Ίλον Μάσκ φέρεται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και κεταμίνης «για ψυχαγωγικούς λόγους», όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Μάσκ φέρεται να έχει κάνει χρήση LSD, κοκαΐνης, χαπιών «ecstasy» και «μαγικών» μανιταριών κατά τη διάρκεια ιδιωτικών πάρτι.

Επίσης, είναι γνωστή η φωτογραφία του το 2018 να καπνίζει μαριχουάνα στο στούντιο κατά τη διάρκεια εκπομπής με τον κωμικό Τζο Ρόγκαν.

Advertisement
Advertisement

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι αυτό έχει προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους μετόχους της Tesla. Οι τελευταίοι ανησυχούν επειδή τόσο αυτή η συμπεριφορά του Mask (που είναι ο Διευθύνων Σύμβουλός της) όσο και οι επιχειρηματικές ενέργειές του εντός του 2023 προδιαγράφουν ένα ρευστό περιβάλλον για τις επενδύσεις τους.

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2022 ο Μάσκ απέκτησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το οποίο μετονόμασε σε Χ. Η εξαγορά του κόστισε 44 δισεκατομμύρια δολάρια και αποφάσισε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του οι οποίες επηρέασαν τόσο του χρήστες του μέσου όσο και τη χρηματιστηριακή μετοχή του.

Advertisement

Σύμφωνα με εκτίμηση της Fidelity Investments η αξία του X υπολογίζεται πλέον στα περίπου 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή μειωμένη κατά 71,5% συγκριτικά με αυτή που είχε όταν εξαγοράστηκε από τον Μάσκ.

Advertisement

Εκτός αυτού, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στα μέσα του 2023 αναγκάστηκαν να επιστρέψουν το ποσό των 735 εκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από αγωγή που υποβλήθηκε εναντίον τους από αυτόν για την έγκριση και απονομή τους επ’ ωφελεία τους υπερβολικά μεγάλου ποσού ως μπόνους.

Επίσης, η απόκτηση του Χ είχε ως αποτέλεσμα να χάσει η Tesla το ποσό των 672 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ό,τι αφορά στην κεφαλαιοποίησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι 5 λόγοι γιατί το Cybertruck είναι το πιο σημαντικό μοντέλο της Tesla
Η Taycan είναι ταχύτερη του Model S Plaid στο Nurburgring (+ video)
«Η κόρη μου με μισεί και είναι κομμουνίστρια»

Advertisement