Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Mark Webber και η Porsche Taycan (video)

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Mark Webber και η Porsche Taycan (video)

ΝΕΑ

Ο Mark Webber και η Porsche Taycan (video)

ΝΕΑ

Ο Αυστραλός πρώην οδηγός αγώνων ταξιδεύει με την Porsche Taycan σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές της πατρίδας του και μας υπενθυμίζει τη χαρά που αντλείται πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έναν Παγκόσμιο τίτλο στο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC 2015), ο Mark Webber έχει ανοίξει ένα νέο επαγγελματικό κεφάλαιο ως πρεσβευτής (brand ambassador) της Porsche.

Στο πλαίσιο αυτό, δοθείσης της ευκαιρίας, κάθεται πίσω από το τιμόνι των σπορ μοντέλων της εταιρείας, απολαμβάνοντας τη μοναδική αίσθηση που προσφέρουν.

Advertisement
Advertisement

Αυτό έπραξε πριν από λίγες εβδομάδες με συνοδοιπόρο την 911 Carrera S, ενώ λίγο αργότερα είχε την ευτυχία να κάτσει πίσω από την αμιγώς ηλεκτρική ηλεκτρική Porsche Taycan 4S. Η συνύπαρξη με την Taycan δεν αφορούσε οποιαδήποτε τοποθεσία, αλλά μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες διαδρομές της Αυστραλίας, στο βορειότερο άκρο της πολιτείας Κουίνσλαντ. Πρόκειται για την Ακτή Sunshine που συγκεντρώνει surfers από κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά και αναρίθμητους τουρίστες.

Το συναρπαστικό ταξίδι του Webber πραγματοποιήθηκε υπό πυκνή ομίχλη, η οποία, όμως, δεν κρίθηκε ικανή να τον αποπροσανατολίσει από τον σκοπό του. Αυτός δεν ήταν άλλος από το ν’ απολαύσει την πλούσια χλωρίδα, τα γιγαντιαία κύματα και το ηλιοβασίλεμα.

Advertisement

Αναφορικά από την εμπειρία που αποκόμισε από την ολιγόωρη συμβίωση με την Taycan, ο πρώην οδηγός αγώνων χαιρέτισε τη ροπή και την ισχύ του μοντέλου.

Advertisement

Κάθε άξονας της Porsche Taycan ενσωματώνει από έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, που στην περίπτωση της 4S αποδίδουν συνδυαστικά 530 PS και 640 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς φροντίζει ένα κιβώτιο μονής σχέσης, ενώ για τους πίσω υπάρχει ένα δύο σχέσεων.

Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h «έρχεται» σε 4,0 sec, η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h, ενώ η μπαταρία των 93,4 kWh της χαρίζει αυτονομία έως και 464 km.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεκόρ ταχύτητας σε εσωτερικό χώρο από την Porsche Taycan (+video)
Porsche Taycan: 10+1 λόγοι που την κάνουν ξεχωριστή
Porsche: Aπό e-Hybrid μέχρι e-Fuel