Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O κορωνοϊός μείωσε δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση!

Ελλάδα 0:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O κορωνοϊός μείωσε δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση!

ΝΕΑ

O κορωνοϊός μείωσε δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση!

ΝΕΑ

Μπορεί να έχει εξελιχθεί σε μία παγκόσμια απειλή που έχει κοστίσει ζωές και έχει αποτελέσει τεράστιο οικονομικό πλήγμα σε πολλές χώρας, όμως ο κορωνοϊός είχε τουλάχιστον ένα θετικό αντίκτυπο.

Advertisement
Advertisement

Δορυφορικές εικόνες τις οποίες μοιράστηκε η NASA δείχνουν δραματική πτώση στην ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα. Ο περιορισμός των κινήσεων οχημάτων αλλά και τα κλειστά εργοστάσια που ήρθαν ως συνέπεια του ξεσπάσματος της επιδημίας του κορωνοϊού, οδήγησαν σε εντυπωσιακή μείωση των επιπέδων διοξειδίου του αζώτου, που αποτελεί και μία από τις βασικότερες αιτίες της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Independent, οι εκπομπές ρύπων στην Κίνα μειώθηκαν κατά ένα τέταρτο την περίοδο 10 με 15 Φεβρουαρίου. Είναι χαρακτηριστική δε η σύγκριση των δύο εικόνων που μοιράστηκε η NASA συγκρίνοντας την κατάσταση εκείνη την περίοδο σε σχέση με την περίοδο 1-20 Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο δραματική μείωση στα επίπεδα ρύπανσης σε μία τόσο μεγάλη έκταση λόγω ενός γεγονότος», ανέφερε η Fei Liu, ερευνήτρια του Goddard Space Flight Centre της NASA. Η προηγούμενη αξιοσημείωτη μείωση που ανέφερε, αφορούσε στην οικονομική κρίση του 2008 μόνο που τότε η μείωση ήταν πιο σταδιακή.


Η σύγκριση ανάμεσα στα επίπεδα ρύπανσης στη Γιουχάν στο ξεκίνημα του 2019 και του 2020 είναι συγκλονιστική.

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας
Κινδυνεύει και το GP Βιετνάμ από τον κορωνοϊο;
Η McLaren πήρε μέτρα για τον κορωνοϊό